Ikäihmiset koolla

Konkareiden kotipaikka

Päivitetty: 22.2.2024

"Paras paikka asua, luonto ja palvelut lähellä. Ihana viettää eläkepäiviä täällä!" Leila 74 v.

Vierivä kivi ei sammaloidu

Heinolassa on monipuolisesti tarjolla erilaista ikäihmisten liikkumista ja liikuntaa edistävää toimintaa. Liikuntabussi huolehtii, että kotiin ei tarvitse jäädä kyydin puutteen vuoksi ja 70+ ikäisille on myös tarjolla maksuttomia vaihtoehtoja.

Hyvinvointia ravinnosta

Hyvälaatuinen ja monipuolinen ruoka ylläpitää toimintakykyä ja edistää hyvinvointia. Se auttaa jaksamaan arjessa ja ylläpitää elämänlaatua. Ruokaviraston Vireyttä seniorivuosiin -sivustolta saat ajantasaista tietoa ja vinkkejä ravitsemukseen.

Mielen vireyttä tapahtumista

Tapahtumat tuovat ihmisiä yhteen ja mieli virkistyy. Tutustu kaupungin tuleviin tapahtumiin tapahtumakalenterissa. Ikäihmisten kulttuuripolun pilotti alkoi vuoden 2024 alusta. Kulttuuripolku koostuu kulttuurikahviloista, kulttuuria kylille-tapahtumista, palvelu/laitosasumiseen vietävästä pienistä kulttuurihetkistä, Ikääntyvien yliopiston luennoista ja muista kulttuuritapahtumista. Kulttuuripolun esitettä on jaossa kirjastossa, kaupungin asiakaspalvelupisteessä, museoissa ja liikuntatoimella. Tapahtumat löytyvät myös kaupungin tapahtumakalenterista.

Ikääntyneiden palveluneuvonta

Ikääntyneiden palvelu­neu­von­nasta saat tietoa ja ohjausta kaikista ikäihmisten arkea tukevista asioista. Neuvonta ja ohjaus ovat asiakkaalle maksutonta ja asioida voi myös anonyymisti. Palvelunumero 044 482 5050 ma–ti/to-pe klo 9–15 ja ke klo 9–16. Palvelupiste Heinolan sote-keskuksen tiloissa, Torikatu 13 G-ovi, 1.​krs. Ma–ti/to–pe klo 9–13 ja ke klo 9–14. Ikääntyneiden palveluneuvontaa tarjoaa Luona Hoiva Oy ja se on osa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen palveluita.

Etusivu