Kaksi naista sauvakävelemässä

Päivitetty: 30.5.2024

Terveyden kannalta säännöllinen liikkuminen ja istumisen vähentäminen on tärkeää. Liikkumalla kunto kasvaa, toimintakyky ja työssä jaksaminen paranee, mieliala kohenee, aivojen hyvinvointi lisääntyy ja unen laatu paranee.

Mikä sinulle on mielekästä liikuntaa? Hyötyliikuntaa saat tekemällä arkisia askareita ja liikuntaa harrastamalla voit kehittää fyysistä kestävyyttäsi, lihasvoimaasi, liikehallintaasi ja vahvistaa luustoasi.

Onko liikkuminen jäänyt vähäiseksi tai loppunut kokonaan? Kaipaatko tukea?

Mitä on liikuntaneuvonta?

Maksuton liikuntaneuvonta tarjoaa tukea arjessa jaksamiseen ja hyvinvointiin sekä saat tietoa liikuntamahdollisuuksista. Tavoitteena on edistää terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Liikuntaneuvojan kanssa keskustellaan tarpeesi mukaan sopivan liikkumisen aloittamisesta turvallisesti, sekä uni- ja ravitsemustottumuksista. Liikuntaneuvoja auttaa sinua etenemään pienin askelin ja kulkee kanssasi yhteisellä matkalla. 

Kenelle palvelu sopii?

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea aloittaaksesi terveellisimmän ja liikunnallisemman elämäntavan. Liikuntaneuvonta on palvelua kaikenikäisille.

Miten pääsen liikuntaneuvojalle?

Voit olla yhteydessä liikuntaneuvontaan soittamalla sekä jättämällä ajanvarauspyynnön tekstiviestillä tai sähköpostilla:
* kirsi-marja.vihervaara@heinola.fi / +358447976939 (lapset, nuoret, ikäihmiset, työttömät ja perheet).
* riikka.hannukainen@heinola.fi / +358445871472 (työikäiset/työttömät).

Liikuntaneuvojalle voit myös pyytää lähetteen käydessäsi vastaanotolla lääkärin, sairaanhoitajan, fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin luona. Liikuntaneuvonnan vastaanotto on Heinolan terveyskeskuksessa, B-ovi ja pohjakerros.

Tapahtumat

Elämäni eläkevuodet alkamassa NYTKU!

Oletko jäämässä eläkkeelle? Mitä sitten? Aika panostaa itseeni. Herätä itsessäsi hyvinvoinnin kipinä ja liikkumisen ilo. Tule mukaan 8 kertaa kokoontuvaan Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmään, jos liikunta ja oma hyvinvointi ovat jääneet taka-alalle. Askeleesi kohti hyvinvointia alkavat tästä! Lisätiedot: Kirsi-Marja Vihervaara.

Vinkkejä päivittäiseen liikkumiseen

  • Ulkoile päivittäin (esim. kävely, pyöräily, pihatyöt).
  • Käytä mahdollisuudet arkiliikuntaan hyödyksi (esim. portaat, asiointimatkat).
  • Liiku työpäivän aikana. Katkaise pitkäkestoinen istuminen jaloittelemalla.
  • Liiku viikossa ainakin 2 h 30 min hieman hengästyen (esim. uinti, sauvakävely, hölkkä, jumppa, kuntosali).
  • Liiku yhdessä perheen tai ystäviesi kanssa.
  • Huolla kehoasi venyttelemällä.
Etusivu