Päivitetty: 1.2.2023

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

Perusopetuksen iltapäivätoiminnassa lapsi voi osallistua koulupäivän jälkeen ohjattuun ja valvottuun toimintaan turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä. Iltapäivätoiminnassa leikitään, askarrellaan, liikutaan ja ulkoillaan. Toiminta tukee kodin ja koulun kasvatustyötä sekä oppilaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Heinolassa iltapäivätoimintaan voivat osallistua 1.-2.-luokkien oppilaat sekä muilta vuosiluokilta oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä, ei kuitenkaan lauantaikoulupäivät. Koulujen loma-aikoina ei iltapäivätoimintaa järjestetä.

Toiminta järjestetään koulujen tiloissa 3-4 tuntia päivässä riippuen toimipaikasta.

Heinolan kaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

 • 1.-2. luokan ja erityisen tuen oppilaat voivat hakea lukuvuodeksi perusopetuslain mukaiseen iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoimintapaikka pyritään myöntämään ainakin kaikille toimintaan hakeville 1. luokan oppilaille.
 • Heinolassa ei järjestetä aamupäivätoimintaa.
 • Toimi näin

  Iltapäivätoimintaan haetaan helmikuussa samaan aikaan kuin kouluun Wilma-järjestelmän kautta. Varsinaisen hakuajan ulkopuolella Iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea sähköisesti verkossa tai tulostettavalla lomakkeella.

  Iltapäivätoiminnan yhteyshenkilöt

  Eka- ja tokaluokkalaisille tarkoitettua iltapäivätoimintaa Heinolassa järjestävät Heinolan kaupungin opetus- ja koulutuspalvelut. Toiminnan koordinaattorina toimii Hannele Hiltunen. Käytännön toiminnasta vastaavat Jyrängön, Kailaan, Kirkonkylän ja Sinilähteen koulujen rehtorit.

  Etusivu