Heinolan lukion liikuntasali

Päivitetty: 13.3.2024

Heinolan kaupungin tilavaraukset hoidetaan pääosin Timmi-tilanvarausjärjestelmän kautta. Ohjeet varaushakemuksen tekemiseen.

Liikuntasalit

Heinolassa on erikokoisia ja eri lajeille tarkoitettuja liikuntasaleja.

Tilojen vakiovuorot haetaan Timmi-tilanvarausjärjestelmän kautta vuosittain keväällä erikseen ilmoitettuna aikana. Vapaita tiloja voi hakea ympäri vuoden.

Saksalan Seikkailukeskus

Seikkailukeskus Saksala on Heinolan kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämä leiri- ja seikkailutoimintaan tarkoitettu aluekeskus. Luonnon ympäröimältä alueelta löytyy majoitus 40 hengelle ja vapaa-ajanviettoon sauna, grillikatos, kota sekä frisbee-ja suunnistusrata. Keskus on koulujen, yritysten, järjestöjen sekä yksityisten vuokrattavassa käytössä ympäri vuoden.

Nuorisopalvelujen hinnastoReakSpeaker Kuuntele kuvake

WPK-talo

WPK-talo on restauroitu entiseen loistoonsa ja se palvelee nykyään kokous-, seminaari-, koulutus- ja juhlatilana. WPK-talo tarjoaa tilaisuuden järjestää laadukkaita kokous-, seminaari-, koulutus- ja juhlatilaisuuksia sekä teatteri- ja musiikkitapahtumia aivan Heinolan keskustassa.

Lasikuisti on 160 henkilölle tarkoitettu ruokailu-, kokous- ja juhlatila. Lämmitetyn lasikuistin yhteydessä on juhlasali, jossa on orkesteriestradi sekä vastakkaisella seinällä soittoparveke. Juhlasalia voidaan käyttää konsertti-, teatteri-, juhla-, ja esitelmätilaisuuksiin. Juhlasaliin saa istuimet 160 henkilölle.

WPK-talossa sijaitsee lisäksi kaupungin edustustilat, joita ei vuokrata ulkopuolisille. Näissä salongeissa on Heinolan museoiden esineistöä, lisätietoa Heinolan museolta.

WPK-taloa vuokrataan talon henkeen sopiviin tapahtumiin yhdistyksille, yrityksille ja yksityishenkilöille arkisin tuntitaksalla ja viikonloppuisin päivätaksalla. Tilaan ei sisälly aulapalveluita, pitopalvelua ja pöytäliinoja

Lisätietoa WPK-talon tekniikasta tapahtumatuottajalta. Varaa käyttöopastus jos tarvitset näyttämötekniikkaa (ääni ja valo) tai videotykkiä.

Kesäteatteri

Heinolan kesäteatterin toiminnasta ja esityksistä tietoa kesäteatterin verkkosivustolla.

Heinolan kesäteatteri muodostaa oman pienen alueensa kaupungin keskustassa. Samalla se on osa tiivistä kokonaisuutta, johon kuuluvat WPK-talo ja taidemuseo pihapiireineen. Kesäteatterin valmistuttua kesällä 2000 se on tarjonnut hyvän työskentelyalustan erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Kate on tehty käyttäjien toivomuksesta kaksiosaisena. Se on paikoillaan toukokuusta syyskuuhun. Huolto-osassa on wc-tilat ja sosiaalitilat esiintyjille. Lämmintä varastotilaa on noin 70 m2. Huoltotilan päälle rakennettiin tasainen katsomotila, joka voi myös toimia tapahtumasta riippuen vaikka lisäkatsomon paikkana tai tarjoilutilana. Korotettu näyttämö on pinta-alaltaan 250 neliötä ja turvalaatalla päällystetty näyttämötasanne 150 neliömetriä.

Katteen materiaalina on akryylilakattu PVC-muovitettu, palonestokäsitelty polyesterikangas (800 g/m2), valmistajana on ranskalainen Ferrari SA. Katsomo-osan kate on suuruudeltaan 428 m2 ja näyttämöosa 633 m2. Katteen tukirakenteet ovat polttomaalattua terästä. Mittasuhteista mainittakoon, että diagonaalikaaren pituus on noin 28 m ja näyttämömastojen korkeus 12 m, kokonaisteräsmäärä on yli 5500 kg.

Varsinaisessa nousevassa katsomossa on istumapaikkoja 330 hengelle, mutta lisäkatsomo terassialueen päälle mahdollistaa yli 600 katettua istumapaikkaa. Jos istumapaikkoja sijoitetaan myös avoterassialueille, on maksimi-istumapaikkojen määrä 1390 paikkaa. Koko alueen henkilömäärä voi maksimissaan olla 4160 henkeä, tällöin seisomapaikkoja on 3450.

  • Osoite: Kymenkartanonkatu 2, Heinola
  • Valmistumisvuosi: 2000
  • Näyttämö-, katsomo- ja huoltorakenteet: 800 m2
  • Näyttämön kate: 633 m2
  • Katsomon kate: 483 m2
  • Pääsuunnittelija: Ritva-Maija Kuuskoski

Heinolan kesäteatteri tarjoaa valmiin tapahtuma-areenan: katos, esiintymislava, katsomo 600 hengelle, wc-tilat tuhannelle henkilölle, voimavirtajärjestelmän sekä paljon tapahtumajärjestämiseen liittyviä välineitä esim. radiopuhelimia, telttoja, voimavirtajohtoja, alakeskuksia, työkaluja ym.

Heinolan kesäteatterin tilavuokra (liikunta- ja kulttuurilautakunta 2.10.2013):

  • Pääsymaksullinen tapahtuma 1000 €/pv + alv
  • Ilmaistapahtuma 400 €/pv + alv

Vuokrahintaan sisältyy alueen käyttö, sähkö, valaistus, WC-tilat ja niiden siivous. Vuokraajan vastuulla on alueen siivous, tarvittavat luvat ja ilmoitukset sekä järjestyksenvalvonta.

Spotti

Heinolan elinvoimapalvelujen avoin tila SPOTTI tarjoaa maksutonta etätyötilaa businessväen käyttöön. Käytössä on hyvin varusteltuja kokous-, neuvottelu- ja ryhmätyötiloja, joissa voi hyödyntää uusinta digitaalista kokoustekniikkaa ja ilmaisia verkkopalveluja.

Spotti on auki arkisin klo 8.00–15.30. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Elämänkaaritalo juhlakäyttöön

Liikuntasali toimii myös lasten juhlatilana. Monitoimitalon aula soveltuu puolestaan loistavan akustiikkansa puolesta erinomaisesti pienten yksityistilaisuuksien järjestämispaikaksi esimerkiksi muistotilaisuuksia, häitä ja syntymäpäiviä. HUOM! Elämänkaaritalon tilat ovat arkisin päiväkodin käytössä klo 16 asti.

Tiedustelut tilasta ja käytännön järjestelyistä Elämänkaaritalolta, puh. 050 595 0153.

Elämänkaaritalon ohjeet ja hinnastoReakSpeaker Kuuntele kuvake

Heinolan lukio

Lisätietoja lukion vuokrattavista tiloista voit kysyä rehtori Johannes Rinkiseltä:
johannes.rinkinen@heinola.fi | p. 044 797 6869

Kailas-talo

Lisätietoja Kailas-talon vuokrattavista tiloista voit kysyä rehtori Reetta Rautiaiselta:
reetta.rautiainen@edu.heinola.fi p. 044 797 6918

Etusivu