Lapsi pitelee palikkatornia

Yksityinen varhaiskasvatus

Päivitetty: 12.1.2023

Perhe voi halutessaan hakea lapselle paikkaa kunnallisen päivähoidon sijaan yksityisestä päiväkodista tai yksityiseltä perhepäivähoitajalta. Heinolan alueella ei tällä hetkellä ole tarjolla yksityistä varhaiskasvatusta, mutta heinolalainen lapsi voi olla yksityisessä varhaiskasvatuksessa myös Heinolan ulkopuolella. Heinolan kaupunki tukee yksityistä päivähoitoa maksamalla lapsen hoidosta yksityisen hoidon tuen kuntalisää.

Yksityisen hoidon tuki

Heinolan kaupunki maksaa kuntalisää Kelan yksityisen hoidon tukeen hoitorahan ja mahdollisen hoitolisän lisäksi. Tuki maksetaan yleensä suoraan yksityiselle varhaiskasvatuksen tuottajalle. Yksityisen palveluntuottajan täytyy olla kunnan hyväksymä ja lapsen varhaiskasvatusajan täytyy olla yli 25 tuntia viikossa.

Yksityinen päiväkotihoito

Perhe voi halutessaan hakea lapselle paikkaa kunnallisen päivähoidon sijaan yksityisestä päiväkodista. Heinolassa ei ole yksityistä päiväkotia, mutta heinolalainen lapsi voi olla päivähoidossa yksityisessä päiväkodissa toisella paikkakunnalla. Heinola tukee yksityistä päivähoitoa maksamalla lapsen hoidosta yksityisen hoidon kuntalisää.

Yksityinen perhepäivähoito

Lasta voi hoitaa kunnallisen päivähoidon sijaan yksityinen perhepäivähoitaja. Heinolassa ei tällä hetkellä ole yksityisiä perhepäivähoitajia, mutta heinolalainen lapsi voi olla yksityisessä perhepäivähoidossa myös toisella paikkakunnalla. Heinola tukee yksityistä päivähoitoa maksamalla lapsen hoidosta yksityisen hoidon kuntalisää.

Hoitajan palkkaaminen kotiin

Perhe tai useampi perhe yhdessä voivat palkata yksityisen hoitajan lapsille. Hoitaja voi olla yksityinen perhepäivähoitaja, joka on tehnyt kunnalle varhaiskasvatuslain mukaisen ilmoituksen. Hoitaja voi olla myös henkilö, jonka kanssa perhe on tehnyt työsopimuksen, ja jonka kunta on hyväksynyt päivähoidon tuottajaksi. Heinola tukee yksityistä päivähoitoa maksamalla lapsen hoidosta yksityisen hoidon kuntalisää.

Etusivu