Nainen pitelee vihkoa, jossa lukee idea

Päivitetty: 8.1.2021

Hoitajan palkkaaminen kotiin

Perhe tai useampi perhe yhdessä voivat palkata yksityisen hoitajan hoitamaan lapsia. Hoitaja voi olla yksityinen perhepäivähoitaja tai yksityinen hoitaja, jonka kanssa perhe on tehnyt työsopimuksen. Heinolan kaupunki tukee yksityistä päivähoitoa maksamalla heinolalaisesta lapsesta yksityisen hoidon kuntalisää.

Heinolan kaupunki maksaa kuntalisää Kelan yksityisen hoidon tuen hoitorahan ja mahdollisen hoitolisän lisäksi. Tuki maksetaan yleensä suoraan yksityiselle varhaiskasvatuksen tuottajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Yksityinen hoitaja voi olla yksityinen perhepäivähoitaja, joka on tehnyt kunnalle varhaiskasvatuslain mukaisen ilmoituksen. Hoitaja voi olla myös henkilö, jonka kanssa perhe on tehnyt työsopimuksen ja jonka kunta on hyväksynyt päivähoidon tuottajaksi. Myös perheen sukulainen voi olla päivähoidon tuottaja. Yksityisen hoidon tukea ei kuitenkaan makseta, jos hoidon tuottaja asuu lapsen kanssa samassa taloudessa. Hoidettavan lapsen täytyy olla alle kouluikäinen eikä lapsi voi olla kunnallisessa päivähoidossa. Yksityisen hoidon tuen ja sen kuntalisän saamiseksi lapsen varhaiskasvatusajan täytyy olla yli 25 tuntia viikossa.

Toimi näin

Heinolan varhaiskasvatuspalvelut valvoo yksityistä varhaiskasvatusta ja hyväksyy ja rekisteröi hoitajan. Ota yhteyttä Heinolan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaajaan, kun olet aikeissa palkata hoitajan.

Etusivu