Nainen pitelee vihkoa, jossa lukee idea

Hoitajan palkkaaminen kotiin

Perhe tai useampi perhe yhdessä voivat palkata yksityisen hoitajan hoitamaan lapsia. Hoitaja voi olla yksityinen perhepäivähoitaja tai yksityinen hoitaja, jonka kanssa perhe on tehnyt työsopimuksen. Heinolan kaupunki tukee yksityistä päivähoitoa maksamalla heinolalaisesta lapsesta yksityisen hoidon kuntalisää.

Kenelle ja millä ehdoinYksityinen hoitaja voi olla yksityinen perhepäivähoitaja, joka on tehnyt kunnalle varhaiskasvatuslain mukaisen ilmoituksen. Hoitaja voi olla myös henkilö, jonka kanssa perhe on tehnyt työsopimuksen ja jonka kunta on hyväksynyt päivähoidon tuottajaksi. Myös perheen sukulainen voi olla päivähoidon tuottaja. Yksityisen hoidon tukea ei kuitenkaan makseta, jos hoidon tuottaja asuu lapsen kanssa samassa taloudessa. Hoidettavan lapsen täytyy olla alle kouluikäinen eikä lapsi voi olla kunnallisessa päivähoidossa. Yksityisen hoidon tuen ja sen kuntalisän saamisen edellytyksenä on, että Kelan ohjeistamat säännöt lapsen oikeudesta yli 25 viikkotuntiseen varhaiskasvatukseen toteutuvat.

Toimi näin

Heinolan varhaiskasvatuspalvelut valvoo yksityistä varhaiskasvatusta, hyväksyy ja rekisteröi hoitajan. Ota yhteyttä Heinolan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjaajaan, kun olet aikeissa palkata hoitajan.

Etusivu