Vauvat leikkivät lattialla

Avoin varhaiskasvatus

Päivitetty: 8.4.2024

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu kaikille perheille. Avoimen varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen ja koko perheen hyvinvointia. Avoimen varhaiskasvatuksen palveluja ovat avoin päiväkoti, varhaiskasvatuksen kerho ja vauvakahvila.

Avoin päiväkoti

Avoin päiväkoti toimii Tommola-talon perhekeskuksessa tiistaisin ja torstaisin klo 9.00–14.00, sekä Sinilähde-talossa maanantaisin klo 9.00–12.00. Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu kaikille perheille. Toimintaan voivat osallistua äidit, isät tai muut lapselle läheiset henkilöt yhdessä lapsen tai lasten kanssa.

Varhaiskasvatuksen kerho

Varhaiskasvatuksen kerho toimii keskiviikkoisin ja perjantaisin Tommola-talossa klo 9–12. Kerho on tarkoitettu 2,5–5-vuotiaille lapsille, joilla ei ole varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisessa päiväkodissa tai perhepäiväkodissa. Kerho on maksuton ja sisältää lounaan. Kerhoon osallistuminen ei ole esteenä kotihoidon tuen saamiselle.

Vauvakahvila

Vauvakahvila kokoontuu Tommola-talon perhekeskuksessa keskiviikkoisin klo 13.00–15.00. Vauvakahvila tarjoaa vauvaperheille virikkeitä, vertaistukea ja vuorovaikutusta – myös lasta odottaville. Tervetuloa istahtamaan kahvikupin ääreen ja tapaamaan muita vauvaperheitä!

Tilapäinen varhaiskasvatus

Lapsi, jolla ei ole kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa, voi osallistua tilapäisesti kunnalliseen varhaiskasvatukseen. Tilapäisen varhaiskasvatuksen kesto voi olla yksittäisiä tunteja tai enintään 1–5 päivää kuukaudessa. Tilapäinen varhaiskasvatus eli ns. parkkihoito ei keskeytä lapsen kotihoidon tuen etuutta. Tilapäishoidossa oleva lapsi on vakuutettu hoidossa oloajan.

Etusivu