Perhe pulkkailemassa

Avoin varhaiskasvatus

Päivitetty: 8.4.2024

Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu kaikille perheille. Avoimen varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen ja koko perheen hyvinvointia. Avoimen varhaiskasvatuksen palveluja ovat avoin päiväkoti, varhaiskasvatuksen kerho, vauvakahvila, pihaleikkitoiminta ja tilapäinen varhaiskasvatus.

Lapsiperheiden vertaisryhmätoiminta

Heinolan perhekeskus tarjoaa erilaisia vertaisryhmiä perheiden erilaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa. Vertaisryhmiä on tarjolla sekä pienten lasten perheille, että kouluikäisten lasten perheille. Osa ryhmistä on tarkoitettu lapsille, osa vanhemmille ja osa koko perheille. Ryhmät ovat maksuttomia ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen.

Perhevalmennus

Perhevalmennuksen tavoitteena on tukea vanhempia antoisassa ja haastavassa hoito- ja kasvatustehtävässä sekä vahvistaa vanhempien tietoja ja taitoja, jotta arki vauvan kanssa sujuisi hyvin. Perhevalmennuksessa vanhemmat saavat tietoa ja voivat keskustella mm. sikiövauvasta, raskauden aikaisista muutoksista, imetyksestä, vauvan hoidosta, vanhemmuudesta, lapsen nimeen, kasteeseen tai rekisteröintiin liittyvistä asioista ja tietysti synnytyksestä.

Etusivu