Lapsi pitelee palikkatornia

Päivitetty: 15.1.2024

Heinolan perhekeskus tarjoaa erilaisia vertaisryhmiä perheiden erilaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa. Vertaisryhmiä on tarjolla sekä pienten lasten perheille, että kouluikäisten lasten perheille. Osa ryhmistä on tarkoitettu lapsille, osa vanhemmille ja osa koko perheille. Ryhmät ovat maksuttomia ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen

Coolisti kokonainen -vanhempien vertaisryhmä

Ryhmässä käsitellään vanhemmuuden teemoja arjen kommelluksia unohtamatta. Illan päätteeksi vietämme yhteisen iltapalahetken. Osallistuminen on maksutonta ja paikalla on lastenhoitomahdollisuus.

Ryhmään on käynnissä jatkuva haku ja ryhmätoiminta alkaa, kun siihen saadaan tarpeeksi ilmoittautuneita. Ota yhteyttä: tytti.lonnrot@heinola.fi

Ryhmän vetäjät:

Heli Heikkilä, perhediakoni
Tytti Lönnrot, perhekoordinaattori

Paikka:

Tommolan perhekeskus, Hiidenhaudantie 2.

Pienten lasten perheille

Hoivaa ja leiki -ryhmä

Vauva tulossa? Mietityttääkö äidiksi tuleminen? Voiko äitiyttä ”harjoitella”? Aistien, musiikin ja leikkisän lähelle tulemisen kautta masuvauva alkaa tuntua todelta ja omalta.

Ryhmä on (suljettu) pienryhmä, joka kokoontuu 4 kertaa raskausaikana ja 7 kertaa vauvan ollessa 2–3 kk. Toiminta on tarkoitettu ensi- sekä uudelleensynnyttäjille. Ryhmää vetävät lapsiperhepalvelujen työntekijät.

Lisätietoa ryhmästä saat neuvolasta.

Kouluikäisille tai heidän perheilleen

Valokit-ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille tytöille.

Lisätietoja koulukuraattori Miia Salonen puh. 044 797 6981

Tunnetaito-ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille tytöille.

Lisätietoja koulukuraattori Miia Salonen puh. 044 797 6981

Maltti-ryhmät

Maltti-ryhmät kokoontuvat kouluilla koulupäivän aikana. Ryhmät on tarkoitettu lapsille, joilla on tarkkaavuuden vaikeuksia. Ryhmässä harjoitellaan toiminnanohjauksen taitoja tarkoituksena tukea koulunkäyntiä. Ryhmässä on 3-4 oppilasta, se kokoontuu viikottain ja sisältää 20 tapaamiskertaa. Oppilaiden valinta tapahtuu yhteistyössä koulun henkilökunnan ja oppilaiden vanhempien kanssa.

Lisätietoja: koulupsykologi Mika Timonen, puh. 044 769 3051

Ryhmä murrosikäisten vanhemmille

Ryhmässä on mahdollista jakaa vanhemmuuteen liittyviä asioita ja saada vinkkejä arkeen. Lisätietoa vastaava kuraattori Maarit Hilden puh. 050 350 3103 ja psykiatrinen sairaanhoitaja Jaana Valtonen puh. 044 769 4396.

Lasten eroryhmä 7–11-vuotiaille

Ryhmän tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroa ja tukea lapsen kehitystä haastavassa muutostilanteessa. Ryhmässä keskeistä on aikuisen johdolla tapahtuva asioiden jakaminen samassa tilanteessa olevien lastan kanssa leikin, kertomusten ja toiminnallisten harjoitusten kautta.

Seuraavan ryhmän ajankohtaa ja lisätietoja voit kysyä koulukuraattori Miia Salonen puh. 044 797 6981.

Auttaisiko puhuminen, kun parisuhde tai ero askarruttaa mieltä? Miten arki ja elämä sujuvat? Miten autan lasta, kun omatkin ajatukset ja tunteet myllertävät? Miten parisuhteen käy, jatkaako yhdessä vai ei?

Parisuhde- ja erotyöntekijä, perheterapeutti Anne Meritie tavattavissa Tommola-talossa. Ajanvaraus puh. 044 750 4555

Muut ryhmät ja tapahtumat

Parisuhdekurssi Tahdolla ja Taidolla

Seuraavan parisuhdekurssin ajankohta on vielä auki. Kiinnostuksesta osallistumiseen voi ilmoittaa esim. perhekeskuksen työntekijöille tai neuvolassa. Kurssilla jutellaan asioista erilaisten tehtävien äärellä. Henkilökohtainen työskentely tapahtuu vain oman kumppanin kanssa.

Etusivu