Eskarielämää Kailas-talossa

17.2.2023

Ystävänpäiväkoristelua ja hiihtoa eskarissa

Kailaan eskarit koristelivat ryhmätilojensa ovet ystävänpäivän hengessä.

Ekana piti taittaa paperi. Siihen piirretään puolikas sydän, joka leikataan. Sitten siitä tulee vähän ku jäätelötötterö ja kun sen avaa, niin se on sydän. – Vaikeaa oli, ku piti piirtää puolikas sydän ja se oli just vaikeeta, ku en osaa. Mut mä opin. – Se piti muistaa piirtää just tietylle puolelle, taitoksen puolelle. – Mä käytin viivotinta mittaamiseen.

Kaikki on tehty sydämistä ja se näyttää, että olis ystävyyden päivä. – Toi liittyy kevääseen, ku siin on kukkia.- Ja kastelukannu kastelee kukkia. – Ja siin on näkymätön käsi. – Vois olla kissanpäivät joka päivä, loikoilupäivät. -Kissanpäivät tarkoittaa sitä, että niil on synttärit. Vai tarkottaako?

Ehdimme käydä viikon aikana kolme kertaa hiihtämässä.

– Me leikittiin hanskahippaa silleen, ettei ollut sauvoja. Heitettiin hanskalla toista ja sit jos osu, niin se jäi hipaks. -Se oli kivaa ku heitettiin hanskaa. -Me näytettiin auringolle suksenpohjia ja harjoiteltiin ylösnousua. Piti nousta tietyssä asennossa, koska silleen pääsi hyvin ylös.

Mä tykkäsin laskettelusta. Oli vaikeeta kiivetä, mut ei tänään. – Oli ärsyttävää ku lumi jäi sukseen kiinni. -Tänään ei ollu noin hyvät ladut mäessä.

Me pelattiin jalkapalloa ja meiän joukkue voitti, ja oli hauskaa tehä maali. -Siihen tarvi vaan yhen suksen.

Ensimmäisenä hiihtopäivänä lapset kantoivat suksensa itse urheilupuistoon ja takaisin. Muina päivinä meillä oli “suksibussi”.

Oli kivaa ku syötiin keksiä ja juotiin mehua. Hiihto oli kivaa. Mikään ei harmittanut.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu