Eskarielämää Kailas-talossa

30.5.2023

Tiedepäivä Kailaan eskarissa

Kailaan eskarit pääsivät tekemään kellumiskokeita, ja kokeilemaan nesteiden – vesi ja ruokaöljy – sekoittamista koululaisten opastamana.

Etukäteisarviot ja tulokset kirjattiin tutkimuspapereihin.

Piti arvata kelluuko vai uppoaa, piti ekana laittaa mitä luulee. Siin (paperissa) oli U ja K, U on niin ku uppoaa ja K niin ku kelluu. – Sitten sen jälkeen, jos on arvannu väärin, ku on kellutettu, niin toisella puolella paperia, oikealla, oli se oikea todistus. – Kaikille oli vaikea toi porkkana, ku kaikki luuli, että se uppoaa, niin se kellu. – Mä luulin, että kumilenkki kelluu, mutta se uppos. -Mäkin luulin.

Me testattiin miten noi sekottuu. – Siin oli värjättyä vettä ja ruokaöljyä. – Värjätty vesi meni pohjalle. – Se alkoi kuplimaan kun sinne laitettiin poretabletti. – Värjätty vesi nousi ylös, ku sinne laitettiin tabletti. Lopuks se meni alas, ku ei enää poreillu. Ku se tabletti loppu.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu