Eskarielämää Kailas-talossa

12.11.2021

Viikon varrelta koottua

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta. Päivitämme blogia mahdollisuuksien mukaan useamman kerran viikossa siten, että lapset kertovat päivän tapahtumista. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voi tunnistaa.

Tällä viikolla on valmistunut peikkopukuja ja peikkojen tyynyjä eskarilaisten taitavista käsistä.

  • Mä oon oppinut ompelemaan, en oo aikoihin ommellut. – Oli kivaa ommella. – Aluks oli vaikeeta, nyt tuntuu kivalta.
Valmiita pukuja.
Valmiita tyynyjä. -“Mun tyyny on ihanan pehmeä!”

Lapset ovat opetelleet laittamaan lankaa neulansilmään “kikan”, eli taitetun paperisuikaleen avulla. Myös solmun tekemistä on opeteltu.

Lanka, neula ja “kikka kolmonen”. “-Mikä on kikka ykkönen?”
Täällä viikolla tutustuimme E-kirjaimeen.

Merjan kanssa kerrottiin kaikkia E:llä alkavia juttuja. Me tehtiin E-kirjaimia kaikista erilaisista materiaaleista. Mä rakensin kepeistä ja kävyistä ja kivistä kahden kaverin kanssa. Mä rakensin yhen kaverin kanssa, käytettiin kiviä, käpyjä ja risuja.

Johannan kanssa leikittiin kuiskivaa merta. Se oli sellanen, että joku meni seinää vasten ja pani pipon silmille. Ja jotkut sano E:tä ja yks sano eri kirjainta. Sen (joka oli pipo silmillä) piti tunnustella (kuulostella) kuka sanoi eri kirjainta. Oli vähän vaikeeta löytää se, joka sano eri ääntä. En löytänyt ihan heti, mut melkein heti kyl löysin.

Päivin kanssa tehtiin kivoja juttuja. Oli O-U-E-leikkiä. Sanottiin sana, joka alkaa jollain kirjaimella ja sitten täytyi juosta sinne mikä sen sanan eka kirjain oli. Vaikka etana, niin piti mennä E:n luo. Liikuttiin kyykkyhyppyjä, O-hyppyjä ja X-hyppyjä. Keksittiin ite miten liikuttiin.

E‐asioita paperille.
Salaisia paketointeja ensi sunnuntaiksi. – “Mä piilotin mun paketin siskon kaapin päälle.”

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu