Eskarielämää Kailas-talossa

17.2.2022

Viikon touhuja Kailaan eskarissa

Tarinallinen leikki

Avaruusolio halus syödä lunta. -Sen nimi on sirius. -Me sanottiin, että ei saa syödä ku siel voi olla pissaa ja kakkaa. Ja kiviä. – Se luuli sitä keltasta sitruunamehuks. -Yks meiän eskari halus syödä lunta oikeesti. -Me sulatettiin lumi niin kivet näky. -Ja sit me löydettiin sulaneesta lumesta raketin osa. -Me katottiin tabletilta tähtikuvioita. Paperille piirrettiin oma tähtikuvio ja siinä käytettiin viivottimia.


Riitan kanssa pelattiin robottipeliä, mitä piti ohjata. Se oli lautapeli. Se peli oli ahistava siks, ku mä en voittanut. -Voittaminen ei oo tärkeintä. -No on, häviäminenkö muka on tärkeetä? -Ei, vaan ystävyys on tärkeintä. -Ei oo ku hassuttelu. -Siin pelis etittiin timantteja, kolme piti löytää ja viedä ne omaan pesään. -Mäkään en voittanu siin pelis. – Tabletilla me ohjattiin robottia komennoilla. Robotilla oli rata ja sitten piti saada valo syttymään. -Mä pääsin seiskatasolle. -Ruokalaan kun mentiin ni me koodattiin ittemme sinne sanomalla pitikö mennä suoraan vai kääntyä.

Robottipeli ja T-kirjain

Me harjoiteltiin t-kirjainta. Me piirrettiin t-kirjain, ekana se pidempi viiva sitten lyhyempi. -Ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle.

Mä tykkäsin musiikissa (satu)hieronnasta ja kattoa niit kuvia lopuks. -Mä haluisin lisää satuhierontaa. -Mä tykkäsin kans kattoo kauniita kuvia. -Oli kivaa ja soitettiin rumpuja. -Ja oli nuotteja, oli tam ja titi. -Oli ainakin rytmikapulat ja rytmimunat soittimina. -Mä haluisin soittaa lisää. -Laulettiin ja leikittiin sitä Kilpaa hiihdetään (Hii hii hiihdetään). – Meil oli semmonen höyhen ja sit piti sanoa kaverista kivoja asioita. Tuntu kivalta ja ystävälliseltä kuulla niit asioita.

“Lasten unelma”

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu