Eskarielämää Kailas-talossa

3.11.2022

Viikkoterveisiä Kailaan eskarista

Kailaan parakin eskarit tutkivat tällä viikolla kirjoista, mitä sammakoille tapahtuu talvella. Luimme myös kirjoja, joissa oli sammakkotarinoita.

– Mä oon oppinut sen, että sammakot on ihan kilttejä. – Kun mä menin uimaan, näin sammakon. – Oon oppinut, että sammakot menee talveksi veden alle, tai lehtikasojen alle. – Ne voi mennä kaivoihin nukkumaan talveks. – Ne menee horrokseen. -Tai puolihorrokseen! 

Hugo-peikon kyydillä mentiin sammakkolammelle, jossa päästiin horrostamaan mudan alle kuin sammakot. Kaverit ympärillä tekivät simpukoilla äänimaiseman.

Me tehtiin Hugo-peikkoa. -Se ajoi junaraiteella. Siin piti hyppiä sivuun ja ylös ja kaikkialle (Matkustettiin Hugo-peikon resiinalla sammakkolammelle.) – Me laulettiin Syksy tulla saa, se on mun lempilaulu. Me leikittiin, että sammakot on mudan alla ja tehtiin ääniä simpukoilla. Siellä me oltiin alla. 

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu