Eskarielämää Kailas-talossa

3.2.2022

Uutisten viikko Kailaan eskarissa

Mediakasvatuksen teemaviikkoa eli Uutisten viikkoa on vietetty tällä viikolla eskarissa.

Mikä on uutinen? -Että jotain on tapahtunut. Joku on vaik ajannu mettään. Tai on ollu tulipalo. -Mä oon kuullut äitin kaa uutisen koronasta, on joku uus korona mut mä en muista sen nimeä. -Mainos ei o uutinen. Mainoksissa yritetään myydä jotain.

Katsoimme Lasten uutisista jutun Leosta, joka harrastaa mäkihyppyä.
-Leikittiin rikkinäistä puhelinta, lopuks se uutinen muuttu niin, että joku hyppäsi järveen. -Meiän ryhmässä se muuttu silleen lopuks, että joku hyppäsi vuorelta.

Numerot 1 – 10
Piti panna numeroita siihen (paperiin). Että toisen piti laittaa parit (parilliset) ja toisen piti laittaa mitkä ei olis parit. – Siis parittomat. – Oli vähän hankalaa ku piti laittaa just oikeita numeroita. Mua ois kiinnostanut sotakuvat! -Etsiminen oli vaikeaa. – Pikkusen oli vaikeaa.

Valitkaa ryhmässä sanomalehdestä kolme kuvaa ja keksikää niistä tarina.
-Ei ollu vaikeeta valita kuvia, ei tullu riitaa. – Mun ryhmän uutinen oli sellai että siinä yks poika ja yks tyttö kuunteli musiikkia, ja sitten possu ja ehkä härkä ihmetteli kuka tuo on ja tuli Juho, joka käveli niiden ohi ja meni jäähallille. Mä liimasin Juhon siihen ja keksin sille nimen. – Mies meni hierojalle ja hieroja hiero sitä. Sellanen oli meidän tarina.


Aamupiiris oli tosi kummallinen kuva, että Pirjo oli avaruudessa, mutta ei se ollu oikeesti siellä. Se kuva oli tehty niin että se kuva näytti siltä. – Kaikki kuvat mitä puhelimesta tai tablettimelta näkyy ei oo tosia!

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu