Eskarielämää Kailas-talossa

14.5.2021

Metsäretki, maatumiskokeen tulos

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta. Päivitämme blogia mahdollisuuksien mukaan useamman kerran viikossa siten, että lapset kertovat päivän tapahtumista. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voi tunnistaa.

Aluks leikittiin metsäretkellä ilmapalloleikkiä. Sanottiin, että joku eläin tulee, vaikka joku karhu tulee ja puree sitä palloa ja sitte pienenneettin se pallo.
Sit vaikka mä saan päättää sen pallon värin, vaik pinkki. Sitte se eläin leikki sillä pallolla.

Ilmapalloleikki

Meil oli metsäs maatumiskoe.
Banaani oli maatunut!
Me katottiin viime syksyltä oliks ne maatunu mitä me sinne laitettiin. Yks niist oli, banaaninkuoret, muut ei ollu.
Oli lasipurkki, metallötölkki, villasukka ja jogurttipurkki. Jogurttipurkki oli menny rikki.
Banaaninkuoresta oli tullu multaa.
Metsään ei saa heittää jogurttipurkkia tai metallitölkkiä, koska ne ei tule mullaksi. Ne laitetaan roskikseen.

Jogurttipurkki ei maadu

Mä leikin metsässä koiraleikkiä, ne asu metsässä, ne oli kulkukoiria. Nää eli puskissa ja kaikissa. Nää söi maasta ruokaa.
Nää ulvo aina klo 12 keskiyöllä. Mä olin ihan pieni koira, tää oli ihan kaksvuotias. Tietenkin tää osas ulvoa, ku tää ulvo vaik ei ollu ees ulvomisaika.

Mä leikin sotaa. Me lyötiin aseita, keppejä yhteen. Eskarissa ei saa leikkiä sotaa, vaan metsässä saa.
Mä leikin kans armeniaa, mä sanoin koko ajan “Selkä suorana, jos haluatte tulla mukaan”. Leikissä oli tärkeetä olla selkä suorana. Pappa sano, että armeijassa syötiin näkkäriä ja lihakankkua ja piti olla selkä suorana.

Meil oli yks majaleikki, me kerättiin keppejä. Me leikittiin, että yks pikku keppi oli tulitikku ja me sytytettiin nuotio ja paistettiin leikisti makkaraa. Lopuks sammutettiin nuotio.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu