Eskarielämää Kailas-talossa

23.9.2021

Kierrätysasioita Kailaan eskarissa 23.9

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta. Päivitämme blogia mahdollisuuksien mukaan useamman kerran viikossa siten, että lapset kertovat päivän tapahtumista. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Ympäristöviikolla eskarissa käsitellään myös kierrätysasioita:

Kierrättäminen tarkoittaa, että laitetaan roskat oikeisiin roskiksiin. Et niit kierrätetään silleen, et niist tehdään uusia tavaroita. Pahvista voi tehä pahviauton. Paperista voi tehä sanomalehtiä.

Joukkuemuistipeli, jossa kerätään biojätteitä ja paperiroskia.

Meil oli roskisjuttu, leikki. – Mä keräsin niitä behmeällä B:llä alkavia asioita… biojätettä! – Biojätettä on banaaninkuoret, puuro ja suklaa. -Toiset keräsi paperia. Se oli niin ku muistipeli.

Väritys- ja piirustustehtävä tavaroiden kierrätyksestä.

Piti ettii tavaroita, joita halus kirpparilta ottaa. -Mä halusin ostaa pyörän, uikkarit ja kaulahuivin. -Mä halusin kans pyörän. Mä voisin myydä kaiuttimen ja kukan. -Mä haluisin myydä pelottavan kirjan ja kruunun, mikä on mulle liian pieni. – Mä voisin myydä yhen barbin, mä en leiki sillä enää.

-Mulle ostettiin kirppikseltä pehmokoira. – Mun äiti vie sinne tavaroita myyntiin. – Mä sain Lahen kirppikseltä paidan.

“Kato, nää vie lattialta paperiroskia paperinkeräyslaatikkoon!”
Lapset haravoivat lehtiä.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu