Eskarielämää Kailas-talossa

27.1.2023

Kailaan parakin eskareiden kuulumisia

Kailaan eskareiden muutto uuteen Kailas-taloon lähestyy. Kerrotaan tässä vaiheessa parakin kotileikistä, josta on tullut tosi suosittu. Keittiön varustelutaso on erinomainen.

Tossa edessä on olkkarin sohva ja pöytä. Pöydällä on kissan ruokaa. Pöydällä saa yleensä pitää jalkoja, ja sitten siinä on kaukosäädin.

Oikealla on kanaa ja spagettia tai makaroonia. Vasemmalla on tomaattikeittoa ja lihamureketta. Pöydällä on aamupala, siin on kolmioleipää ja ruisleipää, leivänpäällisiks on juustoa ja salaattia ja kananmunaa. Siin ei vaan oo laseja, vaikka mehua on. -Juodaaks mehu kannusta?

Jääkaapin päällä on mikro ja mikrokupu. Laatikossa on kaikki astiat. Uunin alle laitetaan uunipeltejä. Uunin kahvassa on käsipyyhe.

Ruuat pitää laittaa jääkaappiin, ettei ne homehu.

Tässä leikitään koulua ja me ollaan syömässä.

Kotileikki on kiva ku siin on kaikkia hyviä kavereita ja siin voi olla kissa. – Kotileikissä on kaikkee kivaa, kännykkä, rahaa, ruokaa ja uuni ja jääkaappi. Ja sohva ja kaukkari. – Kotileikis on pakastin, ni se on mun mielestä hieno. – Musta on kivaa ku leikitään kotisleikissä, ni on oikeesti sitä rakkautta. Että vanhemmat rakastaa lapsia. -Siin on kivaa, ku me on ite tehty sinne niitä juttuja, niin ku mikro. – Se on siks kivaa, ku sinne pakastimeen on keksitty jäätelöä, vaikka porkkanasta tai parsakaalista. Koska parsakaali on sen muotonen, että se vois olla jäätelöä.

Näistä kuvista puuttuu roskis ja tiskikone! (Otimme kuvat niistä ja lisäsimme alle.)

Vasemmalla roskis, oikealla tiskikone.

Kotisleikkiin pääsee kyl kaikki, mut siin voi olla neljä kerrallaan. – Niin, ku on neljä tuolia. – Mut voi olla myös kissa, ku se syö lattialla.

Me vietiin tavaroita uuteen Kailaaseen. Me laitettiin ne varastoon ja leikittiin ulkona ja otettiin keksit eteisessä.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu