Eskarielämää Kailas-talossa

10.3.2022

Kailaan eskarissa avaruushommia

Planeettojen valmistusta.

Me tehtiin sellasta avaruusmömmöä, mikä oli liisteriä. Me tehtiin maapallo siten, että laitettiin liisteriä ja sanomalehtiä ilmapalloon. – Oli myös musiikkia ja leikkiä, jota Sirius on tehny Ällitällillä. Piti kävellä maapallolle, kun musiikki lakkas piti mennä paikalle ja sit yks otettii pois ja joku joutu mustaan aukkoon. -Ne oli planeettoja, niin ku Venus, Uranus ja Saturnus. -Niin, se oli aurinkokunnan maapallo. -Me tehtiin yks iso planeetta ja monta pientä. En muista sen ison planeetan nimeä. – Mä muistan, että Jupiter ja Saturnus on meidän galaksin isoimmat planeetat. Onks se jompikumpi niistä? – Joo! -On myös Nektunus!

R-kirjaimen harjoittelua.

Me harjoiteltiin R:rää. Me väritettiin sillä alkavalla sanat ja sellaiset sanat, joissa on r-kirjain keskellä. – R tuntuu kielessä ja ikenissä ja mahassa ja kurkussa ja kielessä. -Rrrraketti!

Puukäsityön suunnittelua.

Mä piirsin raketin, jonka rakennan puupaloista. – Mä aion rakentaa satelliitin. – Mä aion rakentaa raketin.- Mä aion rakentaa tähdenlennon. Siihen tarvitaan sahaa ja nauloja ja puuta. Lopuks mä väritän sen maalilla.

Soittoa, tanssia ja kirjastoauton kokoamista.

Oli hassua ku tehtiin satuhierontaa, se kutitti. – Me laulettiin avaruuslaulu, se matkalla tähtiin. -Astronauttilaulu! -Meil ei ollu lauluhommia ku meidän ryhmä kävi kirjastoautolla. – Me saatiin semmonen pahvinen pieni kirjastoauto, joka me rakennettiin! -Koskahan meidän ryhmä pääsee kirjastoautolle? (Jokainen pienryhmä pääsee vuorollaan vierailemaan kirjastoautolle.)

Eskariviikko päätettiin reippaaseen talviliikuntapäivään, jolloin sai valita hiihtääkö vai luistelee urheilupuistossa.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu