Eskarielämää Kailas-talossa

2.12.2022

Kailaan eskarien kävelyretki Tommola-talosta takaisin parakille

Kailaan eskarit vierailivat Tommola-talossa kolmosluokkalaisten ja uuteen Kailaaseen siirtyvien eskareiden luona. Tommolaan mentiin kyydillä, mutta takaisin käveltiin. Lapset saivat osoittaa kävelymatkalta mielenkiintoisia kohteita, joista halusivat kuvan. Kylmän sään takia aikuinen hoiti tällä kertaa kuvauksen.

Kuvien alla lasten mietteitä ja keskusteluja kuvista.

– Toi on Tommolan kuva, meinasin sanoa Jyrängön. Se on pienempi.

– Mä halusin kuvan raiteista, koska junat on mielenkiintosia. Oon nähnyt junan. – Mä menin höyryjunalla Lahteen ja tulin bussilla takas. – Mun äitin iskä on ollut Rautsalossa töissä.

-Män oon käynyt mun mummin kaa vesitornissa kesällä. – Mä oon nähnyt ylimmäisessä kerroksessa mun vanhan päiväkodin, Ellutalon. -Mikä se on? -Elämänkaaritalo.

-Toi torni on mielenkiintonen, ku siin on toi talo päällä. Näyttää, että siin asuis joku. – Mä oon kuullu, että siel on sisällä sähköä. – Mä oon kuullu, että siellä on vettä. -Kirahvi on sen takia kiva, ku sillä on se vauva sisällä. -Vauva sisällä? -Nii, siel näkyy se. – Perhonen talossa on mielenkiintonen.
– Mä pyöräilin liikennepuistossa, sellasella, missä on ratti ja mä kävin tankkaamassa. – Mä oon juossu tossa mustalla jutulla (pump track). Mun veli on pyöräilly siinä. – Siellä liikennepuistossa oon käynyt ja mä vedin sikakovaa polkuautolla.
– Ku mä näin noi sorsat, ni ne näytti söpöiltä ja mä halusin niist kuvan. Ku ne laskeutui ne oli hienoja.
Noi kuuset on tosi hienoja, siks halusin niistä kuvan.
– Tietyömaalla on paljon töyssyjä. Siit kuulu ihan rämäys ku me mennään äitin kaa autolla. – Me ollaan eskarin kanssa etitty paikkoja, mistä kävellä yli. – Siihen vaihetaan putkia.
– Mä oon käyny mummin kaa Lidlissä. – Mä halusin kuvan, ku oon käyny täällä. – Mäkin oon käyny siellä.
– Ne ihmiset tekee jotenkin oudot asennot. – Toi näyttää hauskalta ku noi ihmiset on niinku väärin päin. – Toi näyttää vähän uima-altaalta, ku siin on noi reunat. -Siel on kesällä vettä. – Toi yksi tyyppi naurattaa mua ku sil on toi piikkitukka. – Lumi näyttää saippuavedeltä.
– Tää on tosi hieno kuva! Siin piti näkyä se patsas, mut siin näkyykin me! – Munkin mielestä se on siks tosi hauska kuva.
Tässä on parakin ovi. – Se on meidän määränpää. -Kato, toi oven alaosa on ihan likanen! En oo huomannu ennen.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu