Eskarielämää Kailas-talossa

22.12.2021

Kailaan eskarien joulunalusviikon touhuja

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta. Päivitämme blogia mahdollisuuksien mukaan useamman kerran viikossa siten, että lapset kertovat päivän tapahtumista. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Aikuinen kertoi maanantaina: – Eilen oli neljäs ja viimeinen adventtisunnuntain ennen joulua: -Menipäs adventti nopeasti, totesi eräs lapsista.

Lapset siivosivat omat vaatelokeronsa. Miksi siivotaan? -On tärkeää siivota, koska muuten tulee pölypunkkeja ja pölykoiria ja sitten tulee rottia, jotka vaan… vipistää siellä. – Niin, täytyy siivota, ettei tuu taloon pölyä.

Joulupukin liukuhihna, tehtävä toiminnallisesta joulukalenterista

Mitä lahjoja voi antaa, jos ei ole rahaa ostaa mitään? -Voi askarrella jotain, vaikka hamahelmistä. -Tai kutoa lämpöset sukat, jos joku vaikka kalastaa. -Voi mennä ajoissa nukkumaan (tästä äiti varmasti ilahtuisi!) – Koko perhe vois nukkua yhessä (miten ihanat päivänokoset!). – Vois kattoa yhessä lempparielokuvan.

Synttärien viettoa ja pikkujoulut

– Oli hienoa viettää synttäreitä, tosi kivaa! Sain istua eri paikassa.
– Oli kivat pikkujoulut, tykkäsin syödä lopuks keksejä. -Herkkuhetki oli kyllä kiva! Joulumuorin mehu maistui hyvältä. – Oli kiva kun sai esiintyä, me tanssittiin kaverin kanssa. – Tykkäsin ku aikuiset esitti, niil oli valot ja ne tanssi ja mekin päästiin mukaan. – Oli kiva leikkiä tip-tap.

Joulukirkko ulkona

Pia pappi kertoi Jeesus-lapsesta, joka oli seimessä. Se syntyi tallissa. Me oltiin pihalla, ei saatu mennä kirkkoon ku on korona. Me tanssittiin eläintanssi!

Hyvää joulua! Tavataan tammikuussa.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu