Eskarielämää Kailas-talossa

14.10.2021

Kailaan eskareilla poliisivierailu torstaina 14.10

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta. Päivitämme blogia mahdollisuuksien mukaan useamman kerran viikossa siten, että lapset kertovat päivän tapahtumista. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Vanhempi konstaapeli Milja Lusila kävi tänään vierailulla molemmissa alkuluokissa. Eskarit olivat miettineet kysymyksiä poliisille ja seuraavia vastauksia saimme:

‘Miten saa varkaita otettua kiinni?’  Poliisi on nopea , nopeampi kuin rosvo. Sitten poliisilla on tarvittaessa voimankäyttövälineitä.  ’Miten saa käsiraudat laitettua jos rimpuilee?’ Joskus tulee mustelmia niin rosvolle kuin poliisillekin siinä tilanteessa. ’Kun poliisi ottaa rosvoja kiinni, laitetaanko ne rautoihin?’ Jos rosvo ei tottele poliisia, niin kyllä, rosvo laitetaan käsirautoihin. ’Laitetaanko rosvot vankilaan?’ Poliisi vaan ottaa kiinni ja vie poliisivankilaan lyhyeksi aikaa. ’Millainen ase on poliisilla?’ Sen nimi on Waltteri. Sitä ei oteta esiin eikä esitellä, vaan se asuu asekotelossa. ’Onko poliisilla valvontakameroita, missä?’ On omalla poliisilaitoksella. Sinne eivät saa vieraat tulla. Poliisi saa katsoa kaupungilla olevia valvontakameroita. Poliisiautossakin on tallentava kamera. Poliisin pukuunkin voi liittää kameran. ’Mitä kaikkea poliisi voi tehdä?’ Poliisi ennaltaehkäisee rikoksia, tutkii, ottaa rosvoja kiinni, toimii ratsupoliisina, valvoo liikennettä. ’Kuinka kovaa poliisimopolla voi ajaa? Keulitaanko sillä?’ Poliisilla on moottoripyörä ja se kulkee kovempaa kuin auto. Keulia sillä ei voi ja itseasiassa myös mopolla ja polkupyörällä keuliminen on kielletty, koska molempien ohjaavien pyörien on oltava maassa ajon aikana.

Poliisi kävi vierailulla eskarissa
‘Se poliisi oli kiva koska sil oli tosi paljon juttuja. Oikee pyssy ja kiva kun oli ne vilkut ja saatiin kysyy niitä asioita. Se oli hyvä kun se sano niistä käsiraudoista ne hauskat jutut. Mä en oo koskaan aikaisemmin nähnyt ihmistä, joka on oikeesti poliisi.’

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu