Eskarielämää Kailas-talossa

10.3.2023

Jäisiä touhuja Kailaan eskarissa

Koko viikon mittainen pakkasjakso innosti meidät jäädytyshommiin. Ehdimme myös tutkia lumen sulamista.

Luonnonmateriaalien keräystä.

Me tehtiin jääjutskaa, niin me laitettiin sinne luonnon aiheita, semmosia ihania juttuja koristeiksi. – Me kerättiin talven törröttäjiä.

Me pistettiin sinne (purkkeihin) vettä ja värejä. Ja me pistettiin ne ulos jäätymään ja huomenna me voitiin ottaa ne leikkeihin. – Ne oli sitten jäätä. -Mä tein sinistä ja pinkistä, niin tuli lila – Me tehtiin timantteja!

Jäätimanttien tekoa

– Me leikittiin niilä Poppy Playtimea. – Mä leikin kauppaa niillä. – Me pyöritettiin timantteja mäestä alas. – Myös siin samalla lumesta oli muodostunut hyppyreitä, niin me yritettiin että ne meni siitä. – Me leikittiin rosvoja, jotka varastaa timantteja. – Me leikittiin, että ne oli vauvoja. – Meidän leikissä yks iso timantti oli aurinkopaneeli.

Lumen tutkimista

– Niissä (mukeissa) oli eri verran lunta ja sit me odotettiin seuraavaan päivään, että se suli. Me määriteltiin, kuinka paljon lunta sulais. Päivi vähän huijas, ku se oli tiivistänyt toisesta (mukista) lunta, ja siitä suli enemmän vettä. – Tutkittiin, miksi lunta ei voi syödä. – Koska siellä on pissaa ja kakkaa ja hiekkaa.

Jäätauluja

– Piti piirtää kertakäyttölautasen kokoinen ympyrä ja leikata se. Piti miettiä mitä piirtää, sit pitää laittaa naru ja se kuva ja vettä ja viedä ulos jäätymään. – Me piirrettiin liiduilla. – Jos piirtää tusseilla, väri leviää ja tulee rainbowta. Mä en oikein tiedä miksi liitu ei leviä.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu