Eskarielämää Kailas-talossa

19.5.2021

Eskarit elokuvissa ja pellekoulussa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta. Päivitämme blogia mahdollisuuksien mukaan useamman kerran viikossa siten, että lapset kertovat päivän tapahtumista. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voi tunnistaa.

Tiistaina pääsimme elokuvateatteriin katsomaan elokuvaa ‘Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen’. Keskiviikkona saimme osallistua teamsin kautta ihastuttavan pellepariskunnan Niilon ja Nellin pellekouluun.

‘Ensin syötiin viinirypäleet. Siinä elokuvassa Vilttitossu huijaa että se Heinähatun koulun onkiretki peruttii. Sitte ne Halise ja Helga oli tullu niille ikkunanpesutalkoisiin. Ja Vilttitossu oli laittanu nallen oman peiton alle, että se näytti et se nukkuu siellä. ja Helga, äiti ja iskä meni katsomaa sitä paikkaa, kalliota tai rantaa missä ne koululaiset oli ja Halise löysi sen nallen sieltä peiton alta. Se Vilttitossu oli onkimassa, eikä ne muut tienny mitää siitä.

Se leffa oli naurettava, hauskin oli Halise ja Helga. Poliisit oli hauskat, Isonapa ja Rillirousku, ne tanssi salsaa ja Isonapa söi koko ajan herkkuja.
Se  oli hauskaa kun sitä opea sanottiin Pyllykkä Ankkanen. Vilttitossu sano aina että en kaiva nenää ja koulussa sanotaan aina kiitos ja ole hyvä.’


Elokuvassa Heinähattu ja Vilttitossu

‘Meillä oli pellekouluesitys, siinä oli Nelli ja Niilo pellet. Se oli hassu kun Nelli sano Niilolle et sano mikä minun nimi kun Nelli yritti että se Niilo kertoo sen oman nimen eikä sano että mikä minun nimeni on. Sit meidän piti kuiskata niille nimet.

Se Niilo löysi taikapussista ne uimahousut. Abrakadabrasimsalabim-uimahousut oli se taikasana. Oli hassu kohta kun ne veti sen hammasharjan taikapussista ja Niilo pesi sillä kainaloita.
Se oli kans hauskaa, että Nelli koitti sanoa että kuulkaanko me molempien äänet ja sit se Niilo sano kaikkea muuta.
Ne kerto et ne pellelapset pieras.
Hauskaa oli ku Niilo veti taikapussista sen tiskiharjan.

Niilo laski kuinka monta meitä oli, sydän-sydän-sydän tai mummo-pappa-mummo.
Viimeisenä ne yritti lähettää meille lahjaa ja ne heitti lentokoneen joka lensi meille oikeesti lattialle. Siin luki sohva ja meille löyty sohvan takaa paketti, jossa oli tarroja.’

Niilo- ja Nelli-pellet
Paperilennokki lattialla
Sohvan takaa löytyi paketti
Lapset valitsemassa tarroja

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu