Eskarielämää Kailas-talossa

22.9.2021

22.9 Kailas-talossa alkoi alkuluokkatoiminta

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta. Päivitämme blogia mahdollisuuksien mukaan useamman kerran viikossa siten, että lapset kertovat päivän tapahtumista. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Aloitimme tällä viikolla alkuluokkatoiminnan, jolloin eskarit työskentelevät yhdessä ekaluokkalaisten kanssa. Tällä viikolla muodostimme lapsista pienryhmiä, joille lapset keksivät nimet.

Kailas-talon eskareita ja ekaluokkalaisia koulun pihalla

Meidän (eskareiden) seassa oli koululaisia, se oli vähän outoa.

Mua jännitti koululaiset. -Mua ei. -Mua vähän ujostutti.

Mun isoveli oli siellä. -Oli kivaa kun näin mun isosiskon, vaikka hän oli eri (pien)ryhmässä ku mä. -Se oli kivaa ku yks tuttu koululainenvtuli mun ryhmään. -Oli kivaa ku ryhmässä oli tyttöjä ja poikia.

-Mä en tuntenut ketään koululaisia. Me opeteltiin nimiä. – Oli leikki, että sanottiin oma nimi ja keksittiin liike ja muut teki sen liikkeen. – Se rengasleikki oli kiva ku mentiin kaikki siitä läpi. -Niin, pidettiin käsistä kiinni eikä saanut irrottaa.

Kailas-talon eskarit j ekaluokkalaiset leikkivät alkuluokkatoiminnan aluksi tutustumisleikkejä
Mennään piirissä kädet käsissä renkaan läpi vuorotellen. Mikä näistä tavaroista voisi olla sinun ja minkä takia? Silmät kiinni käsistä kiinni, käsisolmu.

Me äänestettiin Meidän ryhmän nimi ku oli monta ehdotusta.

Punaisen alkuluokan pienryhmien nimet: mansikat, punatulkut, leppäkertut ja puolukat.

Sinisen alkuluokan pienryhmien nimet: taivas, vesi, putous ja sinitiaiset.

Kommentit (0)

Eskarielämää Kailas-talossa

Tämä on Kailaan päiväkodin esioppilaiden blogi, jonka tarkoituksena on kertoa koteihin kuvin ja sanoin esiopetuksen toiminnasta lasten kertomana. Blogiin valitaan julkaistavaksi vain sellaisia kuvia, joista lapsia ei voida tunnistaa.

Viimeisimmät kirjoitukset

Tutustu kaupungin blogitarjontaan
Etusivu