Liikennepuiston maalaus

Perhepuisto houkuttelee yhteiseen ajanviettoon

Heinolan kaupunki on kerännyt asukkailtaan palautetta keväällä 2020 koskien lasten, nuorten ja perheiden toiveita kaupungin viihtyvyydestä ja toiminnoista. Palautteissa nousi erityisesti liikennepuisto ja pumptrack ja toivottiin aluetta, jossa omatoimisesti viihtyä yhdessä perheen kanssa. Kyselyjä tehtiin eri alueilla, mm. vanhan linja-autoaseman alueella, johon perhepuisto sijoittuu.

Vanhalle linja-autoasemalle rakentuu valloittava liikennepuisto liikenneteemalla. Liikennepuistossa on käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä. Lisäksi aukioloaikoina on mahdollista lainata erilaisia pihapelejä mm. mölkky, petanque, tarkkuusheittopeli ja katuliituja.

Liikennepuisto tehtiin talkoilla syksyllä 2020

Liikennepuiston asfalttiviivat maalattiin luottamus- ja virkahenkilöiden talkoovoimin. Aitamateriaalit lahjoitti Versowood Oy ja Heinolan Levy ja Lista Oy. Aidan asennuksesta vastasivat kaupungin katuyksikkö ja Työpaja Torppa.

Liikennepuisto aukeaa taas keväällä 2022

Liikennepuistossa on käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä. Liikennepuisto aukeaa taas keväällä 2022, jolloin välineet ovat maksutta käytössä ja henkilökunta on paikalla opastamassa.

Hurmaava Saippuakahvila ja Elsan Ekopaja toimii saippuapajana ja kahvilana ympärivuotisesti liikennepuiston yhteydessä, jonne kannattaa vierailla pidemmänkin matkan takaa. Kesällä kahvila on auki joka päivä liikennepuiston aukioloaikoina.

Saapuminen alueelle

Käynti pysäköintipaikoille tapahtuu Urheilukadun puolelta. Perhepuistossa on 15 pysäköintipaikkaa. Välittömässä läheisyydessä on uimahallin iso pysäköintialue.

Alueen välittömässä läheisyydessä on suosittu matkailukohde Heinolan lintuhoitola sekä tenniskentät ja uimahalli.

Koululaiset suunnittelivat liikennepuistoon asfalttimaalaukset

Heinolan koululaisille järjestettiin keväällä asfalttimaalauskilpailu, jonka teemana oli luonto, kukkaset ja eläimet. Kunkin koulun voittajaluokka pääsi maalaamaan voittotyönsä itse liikennepuistoon.

Heinolan päiväkotien ja eskareiden lapset pääsivät ennakkoon tutustumaan liikennepuistoon. Lapset viihtyivät hyvin ja tutustuminen herätti heissä seuraavanlaisia mietteitä:

”Suojatie tarkoittaa sitä, että voi suojassa kävellä autotien yli.”
”Parasta oli päästä ajamaan.”
”Metsäpätkä oli kiva.”
”Miksei aikuiset aina noudata sääntöjä.”

Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa

Perhepuiston tulevat suunnitelmat

Perhepuistoon rakentuu syyskuussa 2021 pumptrack-rata. Vuonna 2022 alueelle on suunnitteilla perhospuisto ja skeittipaikka.

Etusivu