Perhepuisto

Liikennepuisto aukeaa taas keväällä 2022

Liikennepuistossa on käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä. Liikennepuisto aukeaa taas keväällä 4.6.2022, jolloin välineet ovat maksutta käytössä ja henkilökunta on paikalla opastamassa. Keväästä alkaen alueella on käytössä myös uusi Pumptrack -rata. Lisäksi aukioloaikoina on mahdollista lainata erilaisia pihapelejä mm. mölkky, petanque, tarkkuusheittopeli ja katuliituja.

Alueella on kahvila, joka palvelee kesäaikana joka päivä klo 10-16. Syksyllä 2022 liikennepuiston, pumptrackin ja lintuhoitolan keskelle rakentuu perhospuisto.

Saapuminen alueelle

Käynti pysäköintipaikoille tapahtuu Urheilukadun puolelta. Perhepuistossa on 15 pysäköintipaikkaa. Välittömässä läheisyydessä on uimahallin iso pysäköintialue.

Alueen välittömässä läheisyydessä on suosittu matkailukohde Heinolan lintuhoitola sekä tenniskentät ja uimahalli.

Liikennepuisto tehtiin talkoilla syksyllä 2020

Heinolan kaupunki on keräsi asukkailtaan palautetta keväällä 2020 koskien lasten, nuorten ja perheiden toiveita kaupungin viihtyvyydestä ja toiminnoista. Palautteissa nousi erityisesti liikennepuisto ja pumptrack ja toivottiin aluetta, jossa omatoimisesti viihtyä yhdessä perheen kanssa. Kyselyjä tehtiin eri alueilla, mm. vanhan linja-autoaseman alueella, johon perhepuisto sijoittuu.

Liikennepuiston asfalttiviivat maalattiin luottamus- ja virkahenkilöiden talkoovoimin. Aitamateriaalit lahjoitti Versowood Oy ja Heinolan Levy ja Lista Oy. Aidan asennuksesta vastasivat kaupungin katuyksikkö ja Työpaja Torppa.

Heinolan koululaisille järjestettiin keväällä 2021 asfalttimaalauskilpailu, jonka teemana oli luonto, kukkaset ja eläimet. Kunkin koulun voittajaluokka pääsi maalaamaan voittotyönsä itse liikennepuistoon.

Lasten mietteitä liikennepuistosta:

”Suojatie tarkoittaa sitä, että voi suojassa kävellä autotien yli.”
”Parasta oli päästä ajamaan.”
”Metsäpätkä oli kiva.”
”Miksei aikuiset aina noudata sääntöjä.”

Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Etusivu