Perhepuisto

Päivitetty: 27.9.2023

Pimee ajot -tapahtuma

Pimee ajot -tapahtuman mainos

Pimee ajo -tapahtuma on Perhepuisto Bongarissa pe 29.9.2023 klo 17-20.

Ohjelmassa klo 17 alkaen

  • polkuautot ja potkupyörät käytössä
  • seikkailupolku (ota mukaan oma lamppu)
  • Lintuhoitolassa huhuillaan.
  • klo 18 esiintyy Mimi ja Kuku

Tervetuloa!

Liikennepuisto

Aukioloaikoina liikennepuistossa on maksutta käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä. Lisäksi aukioloaikoina on mahdollista lainata erilaisia pihapelejä mm. mölkky, petanque, tarkkuusheittopeli ja katuliituja.

Pumptrack- rata

Keväällä 2022 valmistunut pumptrack- rata on kaikkien vapaassa käytössä. Radalle voi tulla erikokoisilla temppupyörillä, potkulaudoilla tai polkupyörillä. Radalla ei ole välinevuokrausta tai ohjausta.

Syksyllä alueelle on tulossa parkourpuisto ja skeittipaikka.

Lintuhoitola

Heinolan lintuhoitola sijoittuu Heinolan perhepuiston alueelle. Lintuhoitola on Heinolan suosituin matkailukohde. Hoitolassa vierailee vuosittain n. 100 000-120 000 vierasta. Lisätietoa lintuhoitolasta sen verkkosivuilta.

Saapuminen alueelle

Pysäköintitilaa on osoitteessa Ratakatu 20, jonne voi pysäköidä maksutta. Keijo Lehtinen, Simo Santapukki ja Toni Wirtanen ovat antaneet pysäköintialueen tälle kesälle veloituksetta käyttöön. Perhepuistossa Urheilukadulla on 15 pysäköintipaikkaa ja välittömässä läheisyydessä on uimahallin iso pysäköintialue.

Alueen läheisyydessä on tenniskentät ja uimahalli.

Liikennepuisto tehtiin talkoilla syksyn 2020 aikana

Heinolan kaupunki on keräsi asukkailtaan palautetta keväällä 2020 koskien lasten, nuorten ja perheiden toiveita kaupungin viihtyvyydestä ja toiminnoista. Palautteissa nousi erityisesti liikennepuisto ja pumptrack ja toivottiin aluetta, jossa omatoimisesti viihtyä yhdessä perheen kanssa. Kyselyjä tehtiin eri alueilla, mm. vanhan linja-autoaseman alueella, johon perhepuisto sijoittuu.

Liikennepuiston asfalttiviivat maalattiin luottamus- ja virkahenkilöiden talkoovoimin. Aitamateriaalit lahjoitti Versowood Oy ja Heinolan Levy ja Lista Oy. Aidan asennuksesta vastasivat kaupungin katuyksikkö ja Työpaja Torppa.

Heinolan koululaisille järjestettiin keväällä 2021 asfalttimaalauskilpailu, jonka teemana oli luonto, kukkaset ja eläimet. Kunkin koulun voittajaluokka pääsi maalaamaan voittotyönsä itse liikennepuistoon.

Lasten mietteitä liikennepuistosta:

”Suojatie tarkoittaa sitä, että voi suojassa kävellä autotien yli.”
”Parasta oli päästä ajamaan.”
”Metsäpätkä oli kiva.”
”Miksei aikuiset aina noudata sääntöjä.”

Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Etusivu