Perhepuisto

Päivitetty: 10.1.2023

Liikennepuisto

Liikennepuisto on suljettu ja avataan taas kesällä 2023.

Aukioloaikoina liikennepuistossa on maksutta käytössä erilaisia polkuautoja, potkulautoja ja potkupyöriä. Lisäksi aukioloaikoina on mahdollista lainata erilaisia pihapelejä mm. mölkky, petanque, tarkkuusheittopeli ja katuliituja.

Syksyllä 2022 liikennepuiston, pumptrackin ja lintuhoitolan keskelle rakentuu perhospuisto.

Pumptrack- rata

Keväällä 2022 valmistunut pumptrack- rata on kaikkien vapaassa käytössä. Radalle voi tulla erikokoisilla temppupyörillä, potkulaudoilla tai polkupyörillä. Radalla ei ole välinevuokrausta tai ohjausta.

Saapuminen alueelle

Pysäköintitilaa on osoitteessa Ratakatu 20, jonne voi pysäköidä maksutta. Keijo Lehtinen, Simo Santapukki ja Toni Wirtanen ovat antaneet pysäköintialueen tälle kesälle veloituksetta käyttöön. Perhepuistossa Urheilukadulla on 15 pysäköintipaikkaa ja välittömässä läheisyydessä on uimahallin iso pysäköintialue.

Alueen läheisyydessä on suosittu matkailukohde Heinolan lintuhoitola sekä tenniskentät ja uimahalli.

Liikennepuisto tehtiin talkoilla syksyllä 2020

Heinolan kaupunki on keräsi asukkailtaan palautetta keväällä 2020 koskien lasten, nuorten ja perheiden toiveita kaupungin viihtyvyydestä ja toiminnoista. Palautteissa nousi erityisesti liikennepuisto ja pumptrack ja toivottiin aluetta, jossa omatoimisesti viihtyä yhdessä perheen kanssa. Kyselyjä tehtiin eri alueilla, mm. vanhan linja-autoaseman alueella, johon perhepuisto sijoittuu.

Liikennepuiston asfalttiviivat maalattiin luottamus- ja virkahenkilöiden talkoovoimin. Aitamateriaalit lahjoitti Versowood Oy ja Heinolan Levy ja Lista Oy. Aidan asennuksesta vastasivat kaupungin katuyksikkö ja Työpaja Torppa.

Heinolan koululaisille järjestettiin keväällä 2021 asfalttimaalauskilpailu, jonka teemana oli luonto, kukkaset ja eläimet. Kunkin koulun voittajaluokka pääsi maalaamaan voittotyönsä itse liikennepuistoon.

Lasten mietteitä liikennepuistosta:

”Suojatie tarkoittaa sitä, että voi suojassa kävellä autotien yli.”
”Parasta oli päästä ajamaan.”
”Metsäpätkä oli kiva.”
”Miksei aikuiset aina noudata sääntöjä.”

Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Lapset maalaamassa Ilvestä liikennepuistossa
Etusivu