rivi arkistokaappeja

Heinolan kaupunginarkisto

Heinolan kaupunginarkisto huolehtii Heinolan kaupungin pitkään ja pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista.

Tehtäviin kuuluu asiakirjahallinnon ja arkistotoimen ohjaus ja neuvonta kaupungin eri toimialoille.

Arkisto sisältää:

  • Heinolan kaupungin virka-aineiston
  • Heinolan maalaiskunnan virka-aineiston
  • Kansanterveystyön kuntayhtymän virka-aineiston.

Tietopalvelu

Kaupunginarkisto palvelee asiakkaita tekemällä tietohakuja, asiakirjahakuja ja antamalla arkistoiduista asiakirjoista kopioita. Tiedonhausta ja mahdollisista kopioista peritään kaupunginhallituksen päättämä maksu. Paikan päällä asiakirjoihin tutustumisesta sovitaan arkistopäällikön kanssa. Yksityiskäyttöön asiakirjoja ei lainata.

Pyynnön viranomaisen julkisista asiakirjoista voi jättää tietopyyntölomakkeella. Tietoja on oikeus saada ilman henkilöllisyyden tunnistamista.

Arkaluontoisia tietoja sisältäviä asiakirjoja (esim. todistukset, oppilaskortit, terveystiedot) koskevan pyynnön yhteydessä tunnistetaan asiakirjan pyytäjän henkilöllisyys. Helpoiten tunnistautuminen onnistuu, kun pyynnön lähettää Suomi.fi-viestipalvelussa. Pyynnön voi jättää myös tietopyyntölomakkeella, mutta asiakirjat luovutetaan ainoastaan todistamalla henkilöllisyys (postin saantitodistus tai käynti kaupungintalolla).

Salassa pidettäviin asiakirjoihin, henkilötietorekistereihin ja luetteloimattomiin asiakirja-aineistoihin liittyy käyttörajoituksia. Salaisten asiakirjojen käyttö- tai tutkimuslupa voidaan myöntää tieteellistä tutkimusta tai muuta hyväksyttävää tarkoitusta varten.

Tietopalvelusta vastaa ja lisätietoja antaa arkistopäällikkö Ella Vuorela (ella.vuorela@heinola.fi).

Etusivu