Säästöpossu ja kolikoita

Päivitetty: 11.4.2023

Ilmainen heinäkuu osalle perheistä

Heinäkuulta ei peritä hoitomaksua lapsesta, joka on aloittanut hoidon viimeistään vuoden 2022 elokuussa ja on ollut yhtäjaksoisesti varhaiskasvatuksessa ja hoitomaksua on jo laskutettu 11 kuukaudelta.

Heinäkuulta maksu vain ennakkoon varatuista hoitopäivistä

Niiden perheiden osalta, joilla heinäkuu on maksullinen, heinäkuulta peritään maksu vain ennakkoon varatuilta hoitopäiviltä, jos vanhemmat ovat ilmoittaneet ne sunnuntaihin 30.4. mennessä. Jos perhe varaa uusia hoitopäiviä heinäkuulle 30.4. jälkeen, heinäkuulta peritään normaali koko kuukauden asiakasmaksu.

Kesäkuulta maksuhyvitys vain, jos lapsi on pois hoidosta koko kuukauden

Jos lapsi on pois hoidosta koko kesäkuun, kesäkuun hoitomaksusta hyvitetään 50 %. Sama 50 %:n poissaolohyvitys koskee kesäkuun lisäksi myös muita kalenterikuukausia.

Varatun hoidon peruutus

Jos lapsi ei tarvitsekaan kesä-heinäkuulle varattua paikkaa, tulee peruutuksesta ilmoittaa varhaiskasvatuspaikkaan kesäkuun osalta 14.5. mennessä ja heinäkuun osalta 11.6. mennessä. Jos perhe tekee muutoksia heinäkuun ilmoitettuihin hoitopäiviin vielä 11.6. jälkeen, perheeltä peritään heinäkuulta normaali koko kuukauden asiakasmaksu (ei koske perheitä, joilla heinäkuu on ilmainen, koska on laskutettu jo 11 kk).

Sakkomaksu heinäkuun peruuttamattomasta hoitovarauksesta

Jos lapselle on varattu varhaiskasvatusta heinäkuulle, mutta lapsi ei osallistukaan varhaiskasvatukseen vanhempien loman aikana, eikä perhe peru varattua varhaiskasvatusta 11.6. mennessä, peritään peruuttamatta jätetystä varhaiskasvatuspaikasta sakkomaksuna puolet varhaiskasvatuksen kuukausimaksusta. Jos perheen hoitomaksu on 0 €/kk, sakko on 14 €/kk.

Etusivu