Lapsi ja lelu

Päivitetty: 19.4.2024

Helmikuussa on keskitetty hakuviikko, jolloin voit hakea hoitopaikkaa elokuussa alkavalle toimintakaudelle sekä ilmoittautua esiopetukseen. Jo olemassa olevaa varhaiskasvatuspaikkaa ei tarvitse hakea uudelleen. Mahdolliset siirtotoivehakemukset voi myös laittaa hakuviikolla.

Tämän vuoden hakuviikko on ollut 3.2–11.2.2024.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea myös ympäri vuoden. Hakemus on tällöin jätettävä 4 kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista.

Yllättäen tulleen hoidontarpeen vuoksi (työ, opiskelu) hakuaika on 2 viikkoa.

Hakeminen verkossa sähköisesti

Uudet asiakkaat: täytä hakemus varhaiskasvatukseen, kerhoon tai ilmoittaudu esiopetukseen varhaiskasvatuksen sähköisessä asiointipalvelussa.

Jo asiakassuhteessa olevat asiakkaat: täytä hakemus varhaiskasvatukseen, kerhoon tai ilmoittaudu esiopetukseen varhaiskasvatuksen WEB-palvelussa (vaatii tunnistautumisen)

Katso myös hoidon aloituksen vaiheet

Hakeminen paperisella hakemuksella

Jos sähköisen hakemuksen täyttäminen ei ole mahdollista, voit hakea varhaiskasvatukseen paperisella lomakkeella. Lomake löytyy sivun oikeasta reunasta (mobiilissa sivun alaosasta). Lomakkeen saat myös päiväkodista tai varhaiskasvatuksen toimistosta kaupungintalolta.

Palauta paperinen lomake Asiakaspalvelupiste Spottiin (Torikatu 8) tai postitse osoitteeseen:

Heinolan kaupunki
Varhaiskasvatuspalvelut
PL 1001
18101 Heinola

Sähköisten päätösten lukeminen

Jos annat hakemuksella luvan sähköiseen tiedoksiantoon, varhaiskasvatuksen palvelupäätös ja asiakasmaksupäätös lähetetään sinulle sähköisesti. Huoltaja(t) saa ilmoituksen tehdystä päätöksestä sähköpostiviestillä. Päätökset ovat nähtävissä ja tulostettavissa varhaiskasvatuksen WEB-palvelun Meidän perhe -sivulla (palvelu vaatii sähköisen tunnistautumisen). Mikäli perhe ei ole hyväksynyt sähköistä tiedoksiantoa, päätökset lähetetään postitse.

Etusivu