12.3. klo 11:00 - 29.4.2022 klo 16:00

Timo Tähkänen – Etäisyyksiä

Heinolan taidemuseo

Heinolasta kotoisin oleva kuvataiteilija Timo Tähkänen juhlistaa 15-vuotiasta taiteilijauraansa näyttelyllään Heinolan taidemuseossa.

Timo Tähkänen: teoskooste

Kartalla

Tapahtuman tiedot

Taidemuseo avoinna ti, to-su klo 11-16, ke 11-18

Taideopiskelijana Tähkänen oli kiinnostunut erityisesti maalaustaiteesta. Tähkäsen ilmaisu muuttui opintojen aikana havaintoon perustuvasta maalaamisesta omaan tulkintaan. Opintojen päättymisen jälkeen figuratiivinen ilmaisu muuttui pikkuhiljaa abstraktiksi, vaikkakin kiinnostus havainnosta piirtämiseen on säilynyt kaiken aikaa. Myöhemmin Tähkäsen taiteeseen alkoi kietoutua yhteisötaiteelliset projektit, performanssi ja taidepedagogiset sisällöt. Monesti Tähkäsen teokset ovat saaneet installaatiomaisen muodon.

Tähkänen valmistui kuvataiteenmaisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Samaisessa yliopistossa hän suoritti taidealojen erilliset opettajan pedagogiset opinnot vuonna 2021.

Näyttelyn nimi liittyy teosten sisältöihin, mutta myös etäisyyden ottoon Tähkäsen tarkastellessa omaa uraansa. Näyttelyn teokset ovat uusia ja ensimmäistä kertaa esillä lukuunottamatta muutamaa teosta 15 vuoden takaa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Tapahtuman hinta

7/5/- €, museokortti

Lisätiedot

Tapahtuman verkkosivu 044 769 4216
Etusivu