29.5. klo 11:00 - 28.8.2022 klo 16:00

Rikki! Keramiikkakommentteja. Tuula Lehtisen, Maria Stereon ja Niina Villanuevan -näyttely

Heinolan taidemuseo

Pysyvät posliinikokoelmat kohtaavat uudet tulkinnat kesän 2022 taidenäyttelyssä Heinolan taidemuseossa. Esillä on teoksia kolmelta taiteilijalta, jotka ponnistavat keramiikan vuosisataisista perinteistä.

Tuula Lehtisen grafiikan rinnalle ovat tulleet barokin maalaustaiteesta inspiroituneet maalaukset, suuret mosaiikkityöt ja posliiniveistokset. Hän rakastaa käsin tekemistä ja koristelua, mikä näkyy erityisesti hänen keraamisissa teoksissaan.

Maria Stereon koosteveistosten ja mosaiikkireliefien maailma ponnistaa rokokoosta ja kitschistä. Rikkomalla, yhdistelemällä ja uudelleen kokoamalla kirpputoreilta löytyneitä posliini- ja keramiikkaesineitä, Stereo on luonut siltoja lapsuuteen, söpöilyyn sekä myös aikuisuuden tummempiin vesiin.

Niina Villanueva tutkii veistoksissaan esineiden rituaalista ulottuvuutta, suhdetta ihmisen ja esineen välillä. Muotokieli on runsasta, etäisesti sukua barokille ja se synnyttää yhtymäkohtia sekä menneeseen että nykyhetkeen.

Kartalla

Tapahtuman tiedot

Rikki! Keramiikkakommentteja-näyttelyssä Heinolan taidemuseolla on kesän ajan esillä Tuula Lehtisen, Maria Stereon ja Niina Villanuevan teoksia. Pysyvästi esillä myös posliinikokoelma Spranger sekä Ministeri P.J. Hynnisen Taidesäätiön kirjasto. Opastukset tilauksesta virka-aikaan 75 €, iltaisin ja viikonloppuisin 100 €, puh. 044 769 4216. Aukioloajat: ti, to-su klo 11-16, ke klo 11-18, ma suljettu.

Tapahtuman hinta

7€/5€/museokortti, alle 18-v. ilmaiseksi

Tapahtuman järjestäjä

Heinolan museot

Lisätiedot

Tapahtuman verkkosivu
Etusivu