Päivitetty: 3.5.2024

Kartoitamme lasten varhaiskasvatuksen tarvetta kesän 2024 ajalle, jotta voimme suunnitella henkilöstön kesälomat ja kesäajan ryhmät. Kesällä 3.6. – 6.8.2024 alueemme varhaiskasvatuksen toimipaikat ovat suljettuina seuraavasti:

Elämänkaaritalon päiväkoti 17.6. – 28.7.2024, Vierumäen päiväkoti 24.6. – 28.7.2024, Kailaan päiväkoti 1. – 28.7.2024, Kettukallion päiväkoti 3.6. – 6.8.2024 ( tarvittaessa 7. – 31.8.asti, jos remontti venyy), Kirkonkylän ja Jyrängön esiopetusryhmät 3.6. – 6.8.2024 sekä avoimet varhaiskasvatuspalvelut 1.6. – 1.9.2024.

Rainion päiväkodin toiminta päättyy 31.5.2024

Ilmoita tiistaihin 30.4. klo 24.00 mennessä Edlevolla lapsesi tarve varhaiskasvatukseen ajalla 3.6.– 6.8.2024. ILMOITUSAIKA ON PÄÄTTYNYT! Merkitse Edlevossa lapsen hoitoajat ja vapaapäivät kyseiselle ajalle.

Jos et vielä tiedä lapsesi tarvitsemia hoitoaikoja kyseisellä ajalla, ilmoita hoitoajat kaikille päiville, jolloin lapsi mahdollisesti tarvitsee hoitoa. Toimi samoin myös silloin, jos lapsella on viikolla arkivapaita, joiden ajankohtaa et vielä tiedä. Voit tarkentaa hoitopäivien kellonaikoja vielä normaaliin tapaan Edlevon kautta edellisen viikon sunnuntaihin klo 24.00 mennessä.

Esiopetusta tai kerhotoimintaa ei järjestetä ajalla 3.6. – 6.8.2024.

Esiopetuksensa päättävien kesähoito

Jos esiopetuksen päättävä lapsi tarvitsee hoitoa kesän aikana, hoito on maksullista varhaiskasvatusta

Ilmoita esiopetuksessa olevan lapsen kesän hoidon tarve 30.4. mennessä Wilman kautta lapsen päiväkodin johtajalle. 

Esiopetusikäisen lapsen hoitopaikka on mahdollista myös irtisanoa kesken kesän. Tällöin hoidosta maksetaan vain siihen saakka, johon hoitopaikka on voimassa. Jos hoitopaikka irtisanotaan kesken kesän, lapsen ei ole mahdollista saada hoitoa myöhemmin kesällä, esim. elokuussa.

Kesän maksuhyvitykset

Ilmainen heinäkuu osalle perheistä

Heinäkuulta ei peritä hoitomaksua lapsesta, joka on aloittanut hoidon viimeistään vuoden 2024 elokuussa ja on ollut yhtäjaksoisesti varhaiskasvatuksessa ja hoitomaksua on jo laskutettu 11 kuukaudelta.

Heinäkuulta maksu vain ennakkoon varatuista hoitopäivistä

Niiden perheiden osalta, joilla heinäkuu on maksullinen, heinäkuulta peritään maksu vain ennakkoon varatuilta hoitopäiviltä, jos vanhemmat ovat ilmoittaneet ne 30.4. mennessä. Jos perhe varaa uusia hoitopäiviä heinäkuulle 30.4. jälkeen, heinäkuulta peritään normaali koko kuukauden asiakasmaksu.

Kesäkuulta maksuhyvitys vain, jos lapsi on pois hoidosta koko kuukauden

Jos lapsi on pois hoidosta koko kesäkuun, kesäkuun hoitomaksusta hyvitetään 50 %. Sama 50 %:n poissaolohyvitys koskee kesäkuun lisäksi myös muita kalenterikuukausia.

Varatun hoidon peruutus

Jos lapsi ei tarvitsekaan kesä-heinäkuulle varattua paikkaa, tulee peruutuksesta ilmoittaa varhaiskasvatuspaikkaan kesäkuun osalta 12.5. mennessä ja heinäkuun osalta 16.6. mennessä. Jos perhe tekee muutoksia heinäkuun ilmoitettuihin hoitopäiviin vielä 16.6. jälkeen, perheeltä peritään heinäkuulta normaali koko kuukauden asiakasmaksu (ei koske perheitä, joilla heinäkuu on ilmainen, koska on laskutettu jo 11 kk).

Sakkomaksu heinäkuun peruuttamattomasta hoitovarauksesta

Jos lapselle on varattu varhaiskasvatusta heinäkuulle, mutta lapsi ei osallistukaan varhaiskasvatukseen vanhempien loman aikana, eikä perhe peru varattua varhaiskasvatusta 16.6. mennessä, peritään peruuttamatta jätetystä varhaiskasvatuspaikasta sakkomaksuna puolet varhaiskasvatuksen kuukausimaksusta. Jos perheen hoitomaksu on 0 €/kk, sakko on 14 €/kk.

Lisätietoja saatte lapsenne päiväkodista ja varhaiskasvatuksen toimistosta.

Etusivu