Iloisia lapsia

Päivitetty: 19.1.2023

Tunnus

Heinolan tunnus on keskeinen osa kaupungin identiteettiä. Tunnus muodostuu kahdesta elementistä: merkistä ja logosta. Merkin ilves yhdessä logon kirjoitusasun kanssa muodostaa selkeän ja mieleenpainuvan kokonaisuuden. Tunnus pohjautuu kaupungin pitkään historiaan pyrkien samalla säilyttämään ajattomuutensa. Tumma sininen symboloi kaupunkia ympäröivää vesistöä. Tunnuksesta on käytössä pysty- ja vaakaversiot.

Ladattavat logomateriaalit löydät Heinolan kaupungin kuvapankista.

Kaupungin vaakuna sen alkuperäisessä ulkoasussaan säilyttää paikkansa historiallisissa ja arvokkaissa yhteyksissä.

Pääsääntöisesti kuitenkin kaikessa kaupungin viestinnässä ja markkinoinnissa tulee käyttää uutta tunnusta.

Heinolan kuvallinen tunnusmerkki on ilves. Ilves on modernisoitu versio alkuperäisestä Heinolan vaakunasta. Ilves kuvaa luonnonvoimaa ja kauneutta.

Heinolan logon muodot pohjaavat Lineton Brown -fonttiin. Sitä ei
saa latoa, vaan tunnus tulee aina toisintaa valmiista originaalitiedostosta. Tunnuksen osien suhteita, värejä tai asettelua ei saa muuttaa.

Logon väriarvot ovat:
PMS 295
Cmyk: C100 M70 Y8 K54
Rgb: R0 G47 B95

Tunnuksen erottuvuuden takaamiseksi kaikissa tilanteissa tulee tunnuksen ympärille jättää suoja-alue. Suoja-alue määrittää kuinka lähelle toista elementtiä, kuvaa tai esimerkiksi paperin reunaa tunnus voidaan sijoittaa. Suositeltavaa on kuitenkin jättää tunnukselle suurempi suojaalue, jos se on mahdollista. Suoja-alueeksi on määritetty logon n-, o ja l-kirjainten leveys.

Tunnuksen koon määrittämisessä on huomioitava toteutustavan ja käytön vaatimat edellytykset sekä rajoitteet. Tunnukselle ei ole määritetty maksimikokoa. Tunnuksen minimikoko määräytyy sen leveyden mukaisesti.

Tunnuksen käytettävä minimikoko on määritelty siten, että Heinola-tekstin minimipituus on 21 mm.

Pääasiallisesti tunnuksesta käytetään mustaa tai valkoista väriversiota. CMYK-väriversiot ovat painotuotteita varten, RGB-väriversiot sähköiseen käyttöön ja PMS-väriversiot tilanteisiin, joissa 1-väripainatus on järkevää, esim. kirjekuoret ja erilaiset liikelahjat.

Valkoinen-väriversio: Tummilla ja kirkasvärisillä taustoilla tulee käyttää valkoista versiota.

Musta-väriversio: Valokuvien ja kirkasväristen taustojen päällä tulee käyttää mustaa versiota.

Sininen-väriversio: Aineistoissa, joissa visuaaleina käytetään lähinnä logoa ja slogania, voidaan käyttää sinistä väriversiota.

Tunnus tulee aina toisintaa valmiista originaalitiedostosta.

Slogan

Slogan kiteyttää Heinolan kaupungin asukaslupauksen. Se on myös kaupungin allekirjoitus kaikkeen markkinointiviestintään. Allekirjoitus tulee sisällyttää tunnuksen yhteyteen johdonmukaisella tavalla kaikissa materiaaleissa.

Voidaan käyttää itsenäisenä elementtinä otsikon omaisesti.

 

Heinola-slogan

Slogan ja tunnus tulee pääsääntöisesti sommitella pystyversion mukaan allekkain. Poikkeuksellisen matalissa formaateissa, esim. bannerit, voidaan käyttää myös vaakaversiota.

Slogan, pysy Slogan, vaaka

 

Värit

Heinolan visuaalisen ilmeen värimaailma toistaa paikallisen luonnon omia värejä. Ilmeen pääväreiksi on valittu lumen valkoinen, graniitin harmaa ja veden sininen.

Päävärejä tulee käyttää useimmissa yhteyksissä, ne ovat ajattomia ja monipuolisia. Värien johdonmukainen käyttö takaa visuaalisen ilmeen hyvän tunnistettavuuden.

Heinolan päävärit

Päävärien tueksi on luotu raikas apuväripaletti, jonka sävyjä käytetään tarvittaessa erityissovelluksissa, esim. lehtitaitossa. Apuvärit ovat tukivärejä, joita käytetään päävärien rinnalla pienempinä alueina ryhmittämässä asiakokonaisuuksia, erottelemassa asioita toisistaan ja tuomassa kokonaisuuteen vaihtelua.

Lisävärit - sammalenvihreä
Sammalen vihreä
Pantone
(PMS) 7489
C55 M18 Y75 K0
R111 G162 B108
#6fa26c

Lisävärit - metsän vihreä
Metsän vihreä
Pantone
(PMS) 357
C83 M42 Y100 K0
R31 G80 B39
#1f5027

Lisävärit - puolukkapuuron punainen
Puolukkapuuron punainen
Pantone
(PMS) 193
C2 M99 Y55 K11
R191 G13 B62
#bf0d3e

Lisävärit - jään sininen
Jään sininen
Pantone
(PMS) 2985
C50 M0 Y0 K0
R39 G200 B253
#27c8fd

Lisävärit - tumma puu
Tumma puu
Pantone
(PMS) 477
C48 M80 Y75 K65
R59 G19 B7
#3b1307

Lisävärit - vaalea puu
Vaalea puu
Pantone
(PMS) 7403
C2 M14 Y45 K0
R252 G218 B165
#fcda9b

Typografia

Heinolan kaupungin viestinnässä (sekä sähköisessä, että painetussa materiaalissa) käytetään, aina kun se on mahdollista, Work Sans -kirjasinperhettä. Fonttiperheessä on useita tyylejä, ja sitä voidaan käyttää monipuolisesti erilaisissa sovelluksissa. Work Sansia voidaan käyttää kaikissa yhteyksissä: otsikot, pitkät tekstit, taulukot, kuvatekstit jne.

Work Sans -fonttiperheen voit ladata ilmaiseksi Googlen verkkosivuilta.

  • Otsikot 01: Work Sans Bold
  • Alaotsikot 02: Work Sans Semibold
  • Alaotsikot 03: Work Sans Medium
  • Ingressit: Work Sans Light
  • Leipätekstit: Work Sans Regular

Lyhyissä tekstinostoissa voidaan käyttää Besom Regular -fonttia. Se ei sovellu käytettäväksi pienessä pistekoossa (ei alle 11 pt), eikä pidemmissä teksteissä.

Arial on korvaava fontti, joka korvaa Work Sansin Microsoft asiakirjoissa, kuten Powerpoint, Word ja Excel-dokumentit. Arial on esiasennettu oletusfontiksi Heinolan kaupungin dokumenttipohjiin.

Taittomallit

Selkeä ja yksinkertainen typografinen hierarkia, riittävä tyhjä tila ja suuret kuvat takaavat hyvän luettavuuden ja modernin, ajattoman ulkoasun. Taiton sommittelu tulee räätälöidä julkaisukohtaisesti. Mallitaittojen tekstien pistekoot ja marginaalit ovat suuntaa-antavia. Taitossa tulee välttää liiallista määrää pieniä kuvia ja tekstiä. Tyhjä tila parantaa luettavuutta ja antaa painoarvoa kuville. Less is more.

Malli ja kansiaukeama

Teksti-ilmoitus

Etusivu