Lapset piirtämässä

Päivitetty: 4.6.2021

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille perhepäivähoidossa

Esiopetusikäisille tarjotaan esiopetusta täydentävä varhaiskasvatuspaikka ensisijaisesti samasta päiväkodista, jossa hänellä on esiopetuspaikka. Esiopetusikäinen voi kuitenkin osallistua esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen perhepäiväkodissa, jos hoitopaikkaa ei jostain syystä voida osoittaa päiväkodista. Tällaisia syitä voivat olla esimerkiksi kuljetukset esiopetukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetusikäinen voi osallistua esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen perhepäiväkodissa, jos hoitopaikkaa ei jostain syystä voida osoittaa päiväkodista.

Toimi näin

Helmikuussa on keskitetty hakuviikko, jolloin voit hakea hoitopaikkaa perhepäivähoidosta seuraavan syksyn 1.8. alkavalle toimintakaudelle. Hakuviikon ajankohta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla tarkemmin alkuvuodesta.

Voit hakea hoitopaikkaa perhepäivähoidosta myös ympäri vuoden neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Yllättäen tulleen hoidontarpeen vuoksi (työ tai opiskelu) hakuaika on kaksi viikkoa. Täytä hakemus sähköisesti verkossa tai toimita paperinen hakulomake varhaiskasvatuksen toimistoon. Keskustele etukäteen varhaiskasvatuksen palveluohjaajan kanssa, jos haluat hakea perhepäivähoitopaikkaa esiopetusikäiselle.

Etusivu