Päivitetty: 30.1.2024

Vierumäen päiväkoti on osa eteläistä varhaiskasvatusaluetta, johon kuuluu lisäksi Sinilähteen päiväkoti. Päiväkoti toimii samassa rakennuksessa Vierumäen koulun kanssa.

Vierumäen päiväkoti sijaitsee luonnon helmassa rauhallisella paikalla Vierumäen kylässä. Monipuolinen ympäristö antaa mahdollisuuden luonnon tutkimiseen, seikkailuun ja retkeilyyn lasten kanssa. Lähimetsä ja koulun liikuntapaikat tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös liikkumiseen ja leikkimiseen.

Ryhmät

Päiväkodissa toimii kaksi lapsiryhmää:

  • Naavatassut (1–3-vuotiaat)
  • Sammalmetsä (3–6-vuotiaat, esiopetus)

Aukiolo

Päiväkoti on avoinna klo 6.30–16.30

Päivystysnumero p. 044 735 0019

Eskarilaisten maksuton esiopetusaika on klo 8.30–12.30.

Toiminta

Turvallisessa ja inspiroivassa ympäristössä, läsnäolevien aikuisten tukemana jokainen yksilö saa kasvaa ja kukoistaa. Yhdessä tekemällä opimme monenlaisia taitoja arjen taidoista kaveritaitoihin. Eteläisellä varhaiskasvatusalueella yhteisöllisyys, turvallisuus ja taitojen oppiminen luovat perustan kaikelle toiminnalle.

Lasten osallisuus näkyy toimintojen suunnittelussa. Päiväkotipäivän aikana toteutuvat kaikki lapselle tyypilliset tavat toimia: leikki, liikkuminen, tutkiminen sekä taiteellinen ilmaisu ja kokeminen.

Heinolan varhaiskasvatuksen oppimisen painopistealueita ovat osallisuus omaan oppimiseen, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot sekä tunne- ja myötätuntokasvatus.

Lue lisää varhaiskasvatuksen tavoitteista Heinolan varhaiskasvatussuunnitelmastaReakSpeaker Kuuntele kuvake.

Esiopetus

Esiopetusta toteutetaan valtakunnallisen ja kaupungin esiopetussuunnitelman mukaisesti. Esiopetus tapahtuu Sammalmetsän ryhmässä.

Maksutonta esiopetusta tarjotaan lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua peruskoulun toimintapäivinä 4 tuntia aamupäivisin. Maksuton esiopetusaika Vierumäen päiväkodissa on klo 8.30–12.30.

 Esiopetus tekee yhteistyötä myös koulun kanssa.

Lue lisää esiopetuksesta esiopetuksen sivuilta

Etusivu