Lapset leikkivät leluilla

Päivitetty: 16.8.2023

Vierumäen päiväkoti aloitti toimintansa syksyllä 2019 samassa rakennuksessa Vierumäen koulun kanssa. Rakennuksen suunnittelussa ja tilojen käytössä on otettu huomioon oppimisympäristö, joka tukee lapsen osallisuutta ja toiminnallisuutta uuden valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti.

Vierumäen päiväkoti sijaitsee luonnon helmassa rauhallisella paikalla Vierumäen kylässä. Monipuolinen ympäristö antaa mahdollisuuden luonnon tutkimiseen, seikkailuun ja retkeilyyn lasten kanssa. Lähimetsä ja koulun liikuntapaikat tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös liikkumiseen ja leikkimiseen.

Ryhmät

Päiväkodissa toimii kaksi lapsiryhmää:

  • Naavatassut (1–3-vuotiaat)
  • Sammalmetsä (3–6-vuotiaat)

Aukiolo

Päiväkoti on avoinna klo 6.30–16.30

Päivystysnumero p. 044 735 0019

Eskarilaisten maksuton esiopetusaika on klo 8.30–12.30.

Toiminta

Luomme lapselle turvallisen, kiireettömän, kannustavan ja positiivisen ilmapiirin. Meille on tärkeää ja merkityksellistä jokainen kohtaaminen päivän aikana lapsen kanssa. Lasten osallisuus näkyy toimintojen suunnittelussa. Päiväkotipäivän aikana toteutuvat kaikki lapselle tyypilliset tavat toimia: leikki, liikkuminen, tutkiminen sekä taiteellinen ilmaisu ja kokeminen.

Heinolan varhaiskasvatuksen oppimisen painopistealueita ovat osallisuus omaan oppimiseen, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot sekä tunne- ja myötätuntokasvatus.

Lue lisää varhaiskasvatuksen tavoitteista Heinolan varhaiskasvatussuunnitelmasta.

Esiopetus

Esiopetusta toteutetaan valtakunnallisen ja kaupungin esiopetussuunnitelman mukaisesti. Esiopetus tapahtuu Sammalmetsän ryhmässä.

Maksutonta esiopetusta tarjotaan lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua peruskoulun toimintapäivinä 4 tuntia aamupäivisin. Maksuton esiopetusaika Vierumäen päiväkodissa on klo 8.30–12.30.

Lue lisää esiopetuksesta esiopetuksen sivuilta

Etusivu