Lapset leikkivät leluilla

Vierumäen päiväkoti aloitti toimintansa syksyllä 2019 samassa rakennuksessa Vierumäen koulun kanssa. Rakennuksen suunnittelussa ja tilojen käytössä on otettu huomioon oppimisympäristö, joka tukee lapsen osallisuutta ja toiminnallisuutta uuden valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti.

Vierumäen päiväkoti sijaitsee luonnon helmassa rauhallisella paikalla Vierumäen kylässä. Monipuolinen ympäristö antaa mahdollisuuden luonnon tutkimiseen, seikkailuun ja retkeilyyn lasten kanssa. Lähimetsä ja koulun liikuntapaikat tarjoavat hyvät mahdollisuudet myös liikkumiseen ja leikkimiseen.

Ryhmät

Päiväkodissa toimii kaksi lapsiryhmää:

  • Naavatassut (1–3-vuotiaat)
  • Sammalmetsä (3–5-vuotiaat)

Aukiolo

Päiväkoti on avoinna klo 6.30–16.30, tarvittaessa klo 6.15–16.45. Maksuton esiopetusaika on klo 8.15–12.15.

Toiminta

Luomme lapselle turvallisen, kiireettömän, kannustavan ja positiivisen ilmapiirin. Meille on tärkeää ja merkityksellistä jokainen kohtaaminen päivän aikana lapsen kanssa. Lasten osallisuus näkyy toimintojen suunnittelussa. Päiväkotipäivän aikana toteutuvat kaikki lapselle tyypilliset tavat toimia: leikki, liikkuminen, tutkiminen sekä taiteellinen ilmaisu ja kokeminen.

Heinolan varhaiskasvatuksen oppimisen painopistealueeksi 2020–2021 on valittu osallisuus omaan oppimiseen ja itsestä huolehtiminen sekä mediakasvatus ja tieto- ja viestintätekniikan taidot. 

Lue lisää varhaiskasvatuksen tavoitteista Heinolan varhaiskasvatussuunnitelmasta.

Esiopetus

Esiopetusta toteutetaan valtakunnallisen ja kaupungin esiopetussuunnitelman mukaisesti. Sammalmetsän ryhmän esiopetusikäiset lapset osallistuvat Vierumäen koulun 0–1–2-luokan toimintaan esiopetusajan.

Maksutonta esiopetusta tarjotaan lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua peruskoulun toimintapäivinä 4 tuntia aamupäivisin. Maksuton esiopetusaika Vierumäen päiväkodissa on klo 8.15–12.15.

Lue lisää esiopetuksesta esiopetuksen sivuilta

Etusivu