Sinilähde-talo

Sinilähteen päiväkoti sijaitsee luonnon helmassa rauhallisella paikalla Sinilähteen kaupunginosassa. Monipuolinen ympäristö antaa mahdollisuuden luonnon tutkimiseen, seikkailuun ja retkeilyyn lasten kanssa. Päiväkoti on uusi ja se on valmistunut 2021. Päiväkoti toimii Sinilähde-talossa yhdessä Sinilähteen koulun kanssa.

Ryhmät

Päiväkodissa toimii neljä 1–5-vuotiaiden ryhmää ja esiopetusryhmä:

  • Kettuluoto
  • Teerikallio
  • Pihlajakivi
  • Vaahteravuori
  • Esiopetusryhmä

Aukiolo

Päiväkoti on avoinna arkisin ma–pe klo 6.30–16.30 ja tarvittaessa erikseen sovitusti klo 6.00–17.30. Maksuton esiopetusaika on klo 9–13.

Toiminta

Luomme lapselle turvallisen, kiireettömän, kannustavan ja positiivisen ilmapiirin. Meille on tärkeää ja merkityksellistä jokainen kohtaaminen päivän aikana lapsen kanssa.

Lasten osallisuus näkyy toimintojen suunnittelussa. Päiväkotipäivän aikana toteutuvat kaikki lapselle tyypilliset tavat toimia: leikki, liikkuminen, tutkiminen sekä taiteellinen ilmaisu ja kokeminen.

Heinolan varhaiskasvatuksen oppimisen painopistealueeksi 2020–2021 on valittu osallisuus omaan oppimiseen ja itsestä huolehtiminen sekä mediakasvatus ja tieto- ja viestintätekniikan taidot. 

Lue lisää varhaiskasvatuksen tavoitteista Heinolan varhaiskasvatussuunnitelmasta.

Esiopetus

Maksutonta esiopetusta tarjotaan lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua peruskoulun toimintapäivinä 4 tuntia aamupäivisin klo 9–13.

Esiopetusta toteutetaan yhteistyössä perheiden kanssa valtakunnallisen ja kaupungin esiopetussuunnitelman mukaisesti. Esiopetusryhmä toimii alkuluokkamallilla, jossa esiopetusoppilailla ja ekaluokkalaisilla on yhteisiä oppimistuokioita noin 10 tuntia viikossa.

Lue lisää esiopetuksesta esiopetuksen sivuilta

Etusivu