Lapset kävelevät metsässä

Päivitetty: 6.11.2023

Katollamme pyörii pöllö soma tuo päiväkotimme tunnus oma. Täällä rattoisaa on yhdessäolo, tiloinamme Tuohitupa, Pöllönpesä ja Kaarnakolo. Kolmekymmentä lasta siipiemme suojassa varttuu, yhdessä tekemällä elämykset, kokemukset ja tietokin karttuu.

Päiväkotimme katolla pyörivä pöllö toivottaa tervetulleeksi valoisaan ja viihtyisään päiväkotiin luonnonläheiseen Rainion kaupunginosaan. Rainion päiväkoti kuuluu samaan varhaiskasvatusalueeseen Kailaan päiväkodin ja alueen kotiperhepäivähoitajien kanssa.

Ryhmät

Päiväkodissa toimii kaksi ryhmää 1–5-vuotiaille lapsille:

  • Kaarnakolo
  • Tuohitupa

Päivystysnumero p. 044 769 4359

Aukiolo

Avoinna ma–pe klo 6.30–16.30

Toiminta

Rainion päiväkodin toiminta päättyy 31.7.2024.

Heinolan varhaiskasvatuksen oppimisen painopistealueita ovat osallisuus omaan oppimiseen, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot sekä tunne- ja myötätuntokasvatus. Rainion päiväkodissa arkemme on monipuolista ja innostavaa. Toimimme pienissä ryhmissä, jotka muodostuvat pääasiassa saman ikäisistä lapsista.

Toimintatapamme antaa myös mahdollisuuden eri-ikäisten lasten yhteisiin leikkeihin, retkiin ja tapahtumiin. Toiminnasta vastaa kaksi  varhaiskasvatuksen opettajaa ja neljä varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Ruoka ja siivous sujuvat ravitsemuspalvelun henkilökunnan voimin.

Lue lisää varhaiskasvatuksen tavoitteista Heinolan varhaiskasvatussuunnitelmastaReakSpeaker Kuuntele kuvake.

Esiopetus

Maksutonta esiopetusta tarjotaan lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua peruskoulun toimintapäivinä 4 tuntia aamupäivisin. Rainion alueen lasten esiopetus tapahtuu Kailas-talossa.

Esiopetusta toteutetaan yhteistyössä perheiden kanssa valtakunnallisen ja kaupungin esiopetussuunnitelman mukaisesti. Esiopetusryhmä toimii alkuluokkamallilla, jossa esiopetusoppilailla ja ekaluokkalaisilla on yhteisiä oppimistuokioita noin 10 tuntia viikossa.

Lue lisää esiopetuksesta esiopetuksen sivuilta

Etusivu