Kiipeilytelineitä päiväkodin pihalla

Kailaan päiväkoti sijaitsee keskustan alueella. Se toimii samassa pihapiirissä Kailaan koulun kanssa muodostaen yhdessä Kailas-talon kasvatusyhteisön. Päiväkoti aloitti toimintansa elokuussa 2013 nimellä Niemelä-talon päiväkoti. Rainion päiväkoti ja alueen kotiperhepäivähoitajat ovat osa alueen varhaiskasvatuspalveluita.

Ryhmät

Kailaan päiväkodissa toimii syksystä 2021 alkaen ainoastaan kaksi esiopetusryhmää:

  • Kaakkurin kartano
  • Kuikan kartano

Aukiolo

Päiväkoti on avoinna arkisin klo 6.30–16.30, tarvittaessa erikseen sovitusti klo 6.00–17.30.

Toiminta

Heinolan varhaiskasvatuksen oppimisen painopistealueeksi 2020–2021 on valittu osallisuus omaan oppimiseen ja itsestä huolehtiminen sekä mediakasvatus ja tieto- ja viestintätekniikan taidot.

Lue lisää varhaiskasvatuksen tavoitteista Heinolan varhaiskasvatussuunnitelmasta.

Seuraa päiväkodin arkea lasten kuvaamana päiväkodin blogista Eskarin kuulumisia.

Kailas-talo toimii myös alueen lähiliikuntapaikkana, jossa perheet voivat liikkua ja leikkiä iltaisin ja viikonloppuina.

Esiopetus

Kailaan päiväkodissa on kolme esiopetusryhmää:

  • Kuikan Kartano
  • Kaakkurin Kartano
  • Helmipöllön huvila

Maksutonta esiopetusta tarjotaan lapsille vuotta ennen oppivelvollisuuden alkua peruskoulun toimintapäivinä 4 tuntia aamupäivisin.

Esiopetusta toteutetaan yhteistyössä perheiden kanssa valtakunnallisen ja kaupungin esiopetussuunnitelman mukaisesti. Esiopetusryhmä toimii alkuluokkamallilla, jossa esiopetusoppilailla ja ekaluokkalaisilla on yhteisiä oppimistuokioita noin 10 tuntia viikossa.

Lue lisää esiopetuksesta esiopetuksen sivuilta

Etusivu