Lelumuumi roikkuu repusta

Päivitetty: 8.4.2021

Erityisvarhaiskasvatus

Erityisvarhaiskasvatus on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia. Heinolassa erityisvarhaiskasvatus on osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa.

Varhaiskasvatuksen erityisopettajat ja perhekoordinaattori toimivat lapsiryhmien arjessa. He voivat antaa yksilöllistä ohjausta, pienryhmäopetusta tai olla mukana samanaikaisopetuksessa. He työskentelevät yhdessä vanhempien ja varhaiskasvatuksen sekä esiopetuksen henkilöstön kanssa.  Erityislapsen kehitystä ja tuen tarvetta arvioidaan yhteistyössä. Lapselle järjestetään tarpeelliset tukitoimet ja kuntoutus hänen luonnollisessa toimintaympäristössään.

Kenelle ja millä ehdoin

Erityisvarhaiskasvatus on tarkoitettu lapsille, jotka tarvitsevat erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia. Erityisvarhaiskasvatuksen saamiseksi toimita varhaiskasvatushakemuksen liitteenä lapsen kasvatukseen ja hoitoon liittyvät mahdolliset asiantuntijoiden lausunnot.

Toimi näin

Helmikuussa on keskitetty hakuviikko, jolloin voit hakea hoitopaikkaa seuraavan syksyn 1.8. alkavalle toimintakaudelle. Hakuviikon ajankohta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla tarkemmin alkuvuodesta.

Voit hakea hoitopaikkaa myös ympäri vuoden neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Yllättäen tulleen hoidontarpeen vuoksi (työ tai opiskelu) hakuaika on kaksi viikkoa. Täytä hakemus sähköisesti verkossa tai toimita paperinen hakulomake varhaiskasvatuksen toimistoon. Erityisvarhaiskasvatuksen saamiseksi toimita varhaiskasvatushakemuksen liitteenä lapsen kasvatukseen ja hoitoon liittyvät mahdolliset asiantuntijoiden lausunnot.

Etusivu