Sydän

Päivitetty: 5.4.2024

Varhaiskasvatuksessa on otettu uudelleen käyttöön automaattinen tulotietokysely. Lapsen kanssa samassa taloudessa asuville vanhemmille lähtee automaattisesti viesti, kun vanhemman toimittamat tulotiedot ovat yli vuoden vanhat. Perheen tulot vaikuttavat varhaiskasvatusmaksun määrään ja tulotiedot tarkistetaan vuosittain.

Viesti lähtee varhaiskasvatuksen järjestelmässä olevaan vanhemman sähköpostiosoitteeseen sekä tekstiviestinä vanhemman puhelinnumeroon. Viestissä pyydetään toimittamaan uudet tulotiedot 2 viikon sisällä. Jos vanhempi ei toimita tulotietoja, 2 viikon päästä lähtee muistutusviesti, jossa pyydetään toimittamaan tulotiedot 7 vrk sisällä. Jos vanhempi ei toimita tulotietoja, perheelle määrätään korkeimman tuloluokan mukainen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu.

Tulotiedot toimitetaan ensisijaisesti varhaiskasvatuksen WEB-palvelun kautta, joka on sähköinen asiointipalvelu ja vaatii tunnistautumisen. Vaihtoehtoisesti tulotiedot voi toimittaa suomi.fi-viestipalvelun kautta tai postitse.

Jos sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi muuttuvat, ilmoitathan siitä lapsen hoitopaikkaan tai varhaiskasvatuksen toimistoon. Perheen osoitetiedot päivittyvät automaattisesti väestörekisteristä.

Etusivu