Lapset istuvat ringissä

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa

Joulun ja syksyn sulkuajat 1.9.2021–9.1.2022

Päiväkotien sulkuajat vaihtelevat päiväkodeittain koulujen joululomalla. Katso päiväkotikohtaiset sulkuajat alla olevasta linkistä. Vain Tommola-talon päiväkoti on auki koko koulujen joululoman ajan. Syyslomaviikolla (25.–31.10.2021) suljettuina ovat Elämänkaaritalon päiväkoti, Rainion päiväkoti, Vierumäen päiväkoti, Satulinna, Kirkonkylän koulun esiopetusryhmä, Kailaan esiopetusryhmät, Jyrängön esiopetusryhmät sekä avoimet varhaiskasvatuspalvelut ja kerhot.

Varhaiskasvatukseen ilmainen muskari 2016-2018 syntyneille

Heinolan musiikkiopisto järjestää viikoittaisen muskarin vuonna 2016–2018 syntyneille varhaiskasvatuksessa oleville lapsille. Muskari toteutetaan viikoittain osana lapsen varhaiskasvatuspäivää joko aamu- tai iltapäivällä ja se on perheille ilmainen. Muskarit alkavat viikolla 35. Ohjeet perheille muskariin ilmoittautumiseen löytyvät Wilmasta. Lisätietoja muskaripäivästä ja kellonajoista voi kysyä omasta varhaiskasvatusyksiköstä.

Heinolassa lapset, huoltajat ja henkilöstö ovat tyytyväisiä varhaiskasvatukseen

Päijät-Hämeen seudullisen varhaiskasvatuksen arviointikyselyn tulokset ovat selvillä. Kysely toteutettiin huoltajille, lapsille ja varhaiskasvatushenkilöstölle alkuvuodesta 2021. Huoltajien arvioinnin mukaan Heinolan varhaiskasvatuksessa lapsia hoidetaan hyvin ja Heinolassa vahvuuksia ovat turvallinen ja välittävä ilmapiiri sekä lapsen mahdollisuus saada tukea kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alenevat 1.8.2021 alkaen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alenevat 1.8.2021 alkaen, kun maksun määräytymisen perusteena käytettävät tulorajat nousevat 31 %. Tulorajat vaihtelevat perheen koon mukaan. Lisäksi sisarusten maksut alenevat siten, että toisen lapsen maksu on enintään 40 % (nykyisen 50 %:n sijaan) nuorimman lapsen laskennallisesta kokoaikaisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta.

Etusivu