Lapset istuvat ringissä

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa

Kesän hoidon tarve

Kartoitamme lasten varhaiskasvatuksen tarvetta kesän 2021 ajalle, jotta voimme suunnitella henkilöstön kesälomat ja kesäajan ryhmät. Ilmoita lapsesi kesäajan hoidon tarve ajalla 1.6.–10.8.2021 merkitsemällä lapsen hoitoajat ja vapaapäivät Tieto Edu -hoitoaikasovelluksessa pe 30.4. mennessä.

Kesän 2021 hyvitykset hoitomaksusta

Heinäkuulta ei peritä hoitomaksua, jos lapsi on aloittanut hoidon viimeistään vuoden 2020 elokuussa ja on ollut yhtäjaksoisesti päiväkodissa tai perhepäivähoidossa ja hoitomaksua on jo laskutettu 11 kuukaudelta. Niiden perheiden osalta, joilla heinäkuu on maksullinen, heinäkuulta peritään maksu vain ennakkoon varatuilta varhaiskasvatuspäiviltä, jos vanhemmat ovat ilmoittaneet niistä 30.4. mennessä.

Päiväkotien kesän sulkuajat

Tommola-talon päiväkoti sekä Sinilähteen päiväkoti ovat avoinna koko kesän ajan ja toimivat muiden päiväkotien lasten varahoitopaikkana. Muut päiväkodit ovat osan kesästä suljettuina.

Viisivuotiaiden esiopetuskokeilu

Heinola on valittu mukaan kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun, joka toteutetaan vuosina 2021-2024. Kokeilu koskee 2016 ja 2017 syntyneitä lapsia. Odottelemme vielä tietoa siitä, mitkä yksiköt on valittu Opetus ja-kulttuuriministeriön (OKM) toimesta mukaan kokeiluun.

Kailas-talon rakentaminen alkaa

Kailas-talon rakentaminen entisen lukion tontille käynnistyy maaliskuun 2021 aikana. Kailas-taloon tulee uudet tilat Kailaan päiväkodille ja Kailaan koululle. Rakennuksen arvioidaan valmistuvan lokakuussa 2022. Kailas-talon käyttöönoton tavoitteena on alkuvuosi 2023.

Etusivu