Lapset leikkitelineellä

Päivitetty: 4.10.2023

Perhekoordinaattori

Perhekoordinaattori on heinolalaisten, pääasiassa varhaiskasvatusikäisten lasten ja heidän perheiden palveluksessa. Tarkoituksena on tukea perheiden hyvinvointia ja auttaa perheitä vaihtelevissa elämäntilanteissa.

Perhekoordinaattori tapaa perhettä tämän lähiympäristöissä, tarjoaa keskusteluapua vanhemmuuteen liittyvissä asioissa sekä käytännön apuvälineitä arjen solmukohtiin. Päiväkotiryhmässä perhekoordinaattori voi tukea ja auttaa lasta toimimaan ryhmässä tai antaa lapselle henkilökohtaista aikaa. Perhekoordinaattoria voi tavata kerran, pari, tai vaikka viikoittain – tarpeen mukaan. Myös puhelimen tai sähköpostin kautta konsultoiminen on mahdollista. Työskentely rakentuu perhelähtöisesti ja on aina vapaaehtoista.

Perhekoordinaattori työskentelee perheen luvalla yhteistyössä muiden perheen elämässä olevien toimijoiden kanssa. Työskentelylle ei tarvitse lähetettä, päätöstä tai määräaikaa vaan perhekoordinaattori on mukana perheen tarpeen mukaan. Tarkoitus on, että apua saa nopeasti ja joustavalla aikataululla. Perhekoordinaattoriin voi olla yhteydessä suoraan puhelimitse tai sähköpostitse!

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarjolla kaikille heinolalaisille.

Toimi näin

Tapaamisen perhekoordinaattorin kanssa voi sopia puhelimitse. Lisätietoa voi kysyä myös esim. lapsen päivähoitopaikasta tai neuvolasta.

Perhekoutsi

Perhekoutsi toimii alakouluikäisten lasten perheiden tukena. Apu on kaikille tarjolla olevaa ja yhteyden saa puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Perhekoutsi järjestää mm. erilaisia tapahtumia, vetää ryhmiä sekä tapaa perheitä. Mikäli mieltäsi painaa jokin huoli, ole rohkeasti yhteydessä!

Etusivu