Päivitetty: 1.12.2021

Tuukka Terho

Olen opettanut klassisen kitaran soittoa vuodesta 2006 Heinolan musiikkiopistossa. Musiikin parissa pyrin olemaan mahdollisimman herkkä- ja tarkkakorvainen työmyyrä. Johdan viikottain musiikkiopistolla omaa kitarayhtyettä jossa soittokappaleiden lomassa päästään kokeilemaan erilaisia kokeellisia soinnullisia ja soinnillisia ajatuksia. Välillä teemme oppilaiden soolokappaleista yhtyeversion tutkimalla sen sointurakenteita. Siellä teoria kohtaa käytännön musisoinnin usein hilpeällä tavalla. Yhteissoittoon on sitä kautta mahdollisuus päästä nopeastikin mukaan. Tyylikirjo vaihtelee iloisesti jazzista, bossa-novasta, elokuvasävelmistä, Brahmsiin, Sibeliukseen ja oppilaiden omiin sävellysvirityksiin. Monenlaista on tehty ja yleisöä on laulatettu. 

Vuosien saatossa olen puuhannut monenlaista musiikin parissa. Sibelius-Akatemiasta valmistuin vuonna 2007. Siellä opiskelin pääaineenani klassista kitaraa ja siinä sivussa luutunsoittoa ja sävellystä. Olen myös soittanut erilaisia renessanssi ja barokkisoittimia: luuttua, citterniä, arkkiluuttua, barokkikitaraa jne…. 

Laulan paljon ja mielelläni. Laulusolistina barokkimusiikin kentällä olen esiintynyt myös aiemmassa elämässäni. 

Brasilialainen musiikki, bossa nova ja choro on yksi mielenkiinnon kohteista, alan musiikkia laulan ja soitan mieluusti. Tätä kirjoittaessa fokus on omissa sävellyksissä 10-kieliselle kitaralle ja omalle lauluäänelle ja siihen liittyvien improvisaatiomallien kehittelyssä. 

Opetan mielelläni kaiken ikäisiä ihmisiä. Jos kiinnostuksen kohteena on nimenomaan oman laulamisen ja kitarasäestyksen yhdistelmä niin se on toki minulle mieluisaa opetettavaa. Myös ukulele ja oman laulun säestäminen taittuu. Jos improvisoiminen muillakin instrumenteilla tai vaikka aikuisporukalla kiinnostaa voi puoleeni toki kääntyä.  

Heinolan musiikkiopiston kotisivujen Improvisaatio-osaston materiaali on syksyllä 2018 alkaneen hankkeen satoa. Sen tekemisestä kannan vastuuta yhdessä rehtorimme Jori Vuorisen kanssa.

Kitaran soitinesittely

Etusivu