Päivitetty: 1.12.2021

Taaperotanssitunti on lapsen ja aikuisen sekä ryhmän yhteinen hetki, jossa tanssi -ja perusliikuntataitoja opetellaan leikinomaisesti ja monipuolisen musiikin siivittämänä. Tunnit sisältävät muun muassa pieniä taaperoille soveltuvia tansseja, hauskoja loruja ja helppoja rytmejä. Lisäksi tunnilla pääsette kokeilemaan matalan kynnyksen pariakrobatiaa, harjoittamaan tila- ja suuntakonseptia, musiikin ja liikkeen yhdistämistä sekä oman parin ja ryhmän kanssa toimimista. Luovissa harjoituksissa mielikuvitus pääsee valloilleen ja välinetansseissa on taaperon maailmasta tuttu tutkiva luonne.

Kantavana ajatuksena ja arvona tanssilähtöisten taitojen lisäksi on lapsen ja aikuisen yhteyden syventäminen sekä lapsen ilon ja luovuuden tukeminen tanssin keinoin. Näiden lisäksi äärimmäisen tärkeää on tunteiden hyväksyntä etenkin silloin, kun lasta suututtaa, surettaa tai jännittää – Juuri sinä, juuri tuollaisena, juuri tuollaisine tunteinesi olet tervetullut taaperotanssitunnille!

Tunnille osallistutaan yhdessä tutun aikuisen kanssa. Tanssikaveriksi käy oma vanhempi tai vaikka mummi, vaari tai oma kummi. Tärkeää on, että taapero osaa kävellä ja että aikuinen on mukana tunnilla innostuneesti.

Tanssi taaperon kanssa tunneilta on matala kynnys siirtyä myöhemmin omalle tanssitunnille.

Varustus: Sekä lapselle että aikuiselle joustavat vaatteet, joissa on mukava liikkua.

Etusivu