Päivitetty: 10.3.2021

Sirkku Hilanko

Olen Sirkku Hilanko ja opetan viulunsoittoa Heinolan musiikkiopistossa sekä Lahden konservatoriolla. Yksilöopetuksen lisäksi teen orkesterityötä, viime vuosina enimmäkseen pienten orkesteri Vauhtimatojen kanssa. Lisäksi vedän vapaamuotoisemmin toimivaa, kaikille avointa viuluryhmä Vilkettä. 

Pidän kovasti opettamisesta, ja olen onnekas saadessani toteuttaa myös muusikkouttani koska molemmat puolet tukevat toisiaan. Soitan Lumos-kvartetissa, joka toimii monipuolisesti etenkin kevyen musiikin eri sektoreilla studiotyöskentelystä festarilavoille. Lisäksi keikkailen useissa eri kokoonpanoissa ja eri tyylien parissa. Nautin erityisesti hyvän meiningin kansanmusiikista, esimerkiksi klezmeristä, ja näistä löydöistä saavat sitten oppilaanikin osansa 🙂

Opettamisessa hienointa on yhteisen asian äärellä tapahtuva vuorovaikutus ja musiikin ja soiton ilmiöiden ihmettely. Kaikenlaisille soittajanaluille on paikkansa ja jokaiselle löytyy inspiroivaa soitettavaa, haluaa sitten vain soitella tai tavoitella musiikista vaikka ammattia.

Kotioloissa odottavat pieni tytär ja mies. Varsinkin kesällä käymme usein mökillä, tykkään savusaunasta ja luonnosta. Koitan muutenkin harrastaa liikuntaa vaihtelevalla menestyksellä, pilates on suosikkilajini joka palaa aina ohjelmaan kun aikataulut sallivat.

Viulun soitinesittely

Etusivu