Päivitetty: 6.7.2021

Showtanssi on näyttävä fuusiolaji, joka opettajasta ja hänen tyylistään riippuen hyödyntää erilaisia tanssitekniikoita ja tyylejä sekä akrobaattisia liikkeitä, nostoja ja muita teatraalisia elementtejä. Showtanssikoreografiassa tärkeää on selkeä draamankaari, jota tuetaan liikkein, esiintymisasuin sekä musiikin avuin. Esiintymiskoreografiat ovat monesti elokuvamaisia ja tarinallisia.

Jazztanssin juuret ulottuvat afroamerikassa syntyneeseen tanssimuotoon, joka on vähitellen kehittynyt eurooppalaiseen tyyliin. Jazztanssia käytetään tänäkin päivänä mm. musikaaliesityksissä ja erilaisissa teatteriproduktioissa.

Rytmikkäässä ja vivahteikkaassa jazztanssissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia askelikkoja ja jalanheittoja, piruetteja, hyppyjä, niin aksentoitua liikedynamiikkaa kuin venyvääkin liikettä sekä isolaatiotekniikkaa eli kehonosien eriyttämistä. Omaa ilmaisua tuetaan luovin harjoittein.

Showjazztunti sisältää tanssiteknisen lämmittelyn, keskilattiatyöskentelyä ja liikkuvia, koreografisia sarjoja. Tunneilla hyödynnetään vaihtelevasti eri musiikkityylejä.

Varustus: Rennot vaatteet, joilla voi liikkua vapaasti. Paljaat jalat tai sukat.

Etusivu