Tähtisilta

Citymaalaisen paratiisi

Päivitetty: 19.4.2024

Citymaalaiset ovat kaupunkilaisia, jotka haluavat elää maalla, luonnon keskellä, mutta pitää kiinni myös kaupunkielämästä. Työ, kaupat ja ystävät ovat tätä päivää verkossa, mikä mahdollistaa paikkariippumattomuuden. Citymaalaisen näkökulmasta kaunis Heinola on kuitenkin todella lähellä isoja kaupunkeja, Helsinkiä, Tamperetta ja varsinkin Lahtea, joten täysin paikkariippumaton ei tarvitse olla. Jokapäiväisen pendelöinnin sijasta töitä voi tehdä laiturin nokassa, takan ääressä talven iltapimeällä tai vaikka yhteisöllisessä työtilassa Spotissa, joka sijaitsee idyllisen pikkukaupungin keskustassa.

"Kun autolla liikkumisen vaiva poistuu, on mahdollista muuttaa kauas työpaikasta. Nurmijärvi-ilmiön sijaan voi tulla Heinola-ilmiö" - tutkimuspäällikkö Merja Penttinen VTT

Pikkukaupungin ytimessä

Pidätkö liikkumisesta vesillä, pitkistä kävelyistä rantoja pitkin, ja vaikka avantouinnista, mutta tykkäät asua kaupungin keskustassa; käydä elokuvissa, teatterissa, ympäristöpalkinnon saaneessa aasialaisessa ravintolassa, joka kasvattaa aineksia itse… tai kierrellä kahviloita ja kirppareita, Heinolassa tämä kaikki on mahdollista muutaman sadan metrin säteellä. Puutalokortteli vaihtuu rantapuistoksi, joka vaihtuu vanhaksi kylpyläpaikaksi, jota taas seuraa kortteli kivijalkaa ja vanha elokuvateatteri. Kahvilat ovat suosittuja, ja paikalliset tykkäävät viettää niissä aikaa.

Kylät ja korttelit

Keskustan ja lähitaajamien lisäksi Heinolassa riittää rauhallista ja kaunista suomalaista maaseutua, metsää, peltoa, järviä, mökkejä ja vireitä kyläyhteisöjä.

Puutarha esikaupungissa

Heinolassa on kaikki lähellä, eikä ollakseen luontoa lähellä tarvitse omistaa autoa. Oman pihapiirin löytää helposti läheltä palveluja ja apua naapurista. Esikaupungissa viihtyvät myös lapset, joiden hyvinvointiin kaupunki on panostanut muun muassa mittavalla kouluverkkouudistuksella. Heinola toimii kävely- ja vesiliikuntamahdollisuuksiensa vuoksi erittäin hyvin myös liikunnalliselle ihmiselle, sillä ulkoilureittejä löytyy 130 kilometrin edestä. Kirsikkana kakun päällä Heinolassa on myös Vierumäen urheiluopisto ja kaikki sen liikuntapalvelut.

Etusivu