Joulutarina

Oli jouluaatto, ja pohjoinen taiga peittyi lumivaippaan. Pukki istui punaisessa tuolissaan mökissään, joka oli koristeltu jouluvaloilla ja havunoksilla. Hän tuijotti keskittyneesti tietokoneen näyttöä, kuulokkeet korvillaan ja hiiri kädessään. Pukki oli uppoutunut intohimoiseen taisteluun tietokoneruudullaan yhdessä kavereidensa kanssa pelaamalla Counter-Strike: Global Offensivea.

Mökissä vallitsi jännittynyt tunnelma, kun pukki yritti voittaa vastustajansa. Kuitenkin samalla tietohallinnon tontut juoksivat ympäriinsä huolestuneina. He tiesivät, että pukin oli aika aloittaa lahjojen jakaminen, ja aika oli käymässä vähiin.

“Pukki, et voi jäädä tähän pelaamaan koko iltaa! Lapset odottavat lahjojaan, ja aika on jo myöhä,” huudahti yksi tontuista, joka vilkuili kelloa hermostuneena.

Pukki nosti hetkeksi katseensa näytöltä ja vastasi huolettomasti, “Rauhoittukaa, pojat. Kyllä me ehditään. Vielä yksi kierros.”

Tietohallinnon tontut eivät olleet tyytyväisiä vastaukseen. He yrittivät hoputtaa pukkia, mutta tämä oli liian keskittynyt virtuaaliseen taisteluunsa. Samalla pukin lemmikki-ilves, nimeltään Wallu, katseli tilannetta nurkan takaa.

Wallu hiipi hiljaa pukin viereen ja naukaisi lempeästi. Ilves halusi mukaan seikkailuun, ja sen suuret silmät loistivat innoissaan.

“Pukki, mitä jos ottaisit minut mukaan lahjojen jakoon? Voisin olla avuksi, ja sinä voisit sitten jatkaa pelaamista myöhemmin,” Wallu ehdotti.

Pukki katsoi ilvestä hetken ja hymyili. “No, mikäs siinä. Olisihan se vaihtelua. Eikö niin, pojat?” hän sanoi tietohallinnon tontuille.

Tontut katsoivat toisiaan hämmentyneinä, mutta myöntyivät lopulta päätökseen. Pukki lopetti pelaamisen ja nousi tuolistaan. Hän puki päälleen punaisen joulupukin asunsa ja otti lahjakassin mukaansa.

Wallu hyppäsi iloisesti pukin olkapäälle, ja yhdessä he lähtivät matkalle jakamaan iloa ja lahjoja. Tietohallinnon tontut seurasivat perässä, mutta heidän huolensa oli vaihtunut iloksi. Joulun henki täytti mökin, ja pukki oli valmis antamaan iloa ja lämpöä kaikille lapsille, niin virtuaalisessa kuin todellisessakin maailmassa.

Etusivu