Sininen penkki

Päivitetty: 10.5.2024

Kävelyn arkireitit

Kesän 2023 aikana eripuolille Heinolaa ilmestyneet värikkäät kiinteät penkit kuuluvat Kävelyn turvalliset arkireitit ikääntyvälle väestölle -hankkeeseen. Hankkeen tarkoituksena on parantaa jalankulun laatua ja palvelujen saavutettavuutta kävellen ympäri vuoden. Parannetun kulkuväylän pituus on noin 8,4 kilometriä ja sen varrelle on sijoitettu yhteensä 62 penkkiä. Heinolan kaupunki sai hankkeeseen investointirahaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta.

Penkkireitti kartalla

Hankkeessa tunnistettiin viisi kävelyn arkireittiä keskustan ja taajamien välillä. Oljenkeltainen väri vie Niemelään, mustikansininen Mustikkahakaan, syksyinen oranssi Tommolaan, rantatuvanpunainen Jyränköön ja lähteensininen Sinilähteelle. Mustalla ohuella viivalla merkitty reitti vie torille. Mustalla reitillä ei ole kiinteitä penkkejä. 

Oma istuinalusta mukaan

Piestanyn Rantatien osalta penkkien sijoitukset tulevat muuttumaan katuremontin yhteydessä lähivuosien aikana, mutta muuten kiinteät penkit pysyvät tutuissa ja turvallisissa paikoissa. Näin ollen penkkien huolto tapahtuu myös paikan päällä. Huoltoon kuuluu muun muassa penkkien öljyäminen. Öljyämisestä tiedotetaan kaupungin virallisilla tiedotuskanavilla.

Kaupungin resurssit eivät riitä putsaamaan penkkejä ja niiden ympäristöä lumesta, joten asukkailta toivotaan oma-aloitteisuutta. Ehkä juuri sinä voi ottaa lempipenkkisi hoitaaksesi vaikka yhdessä ystävän kanssa. Oma istuinalusta on kuitenkin hyvä varuste ympäri vuoden.

Reittitoiveet

Hankkeessa tunnistetut reitit perustuvat ikääntyvän väestön määrään kyseisissä taajamissa. Mahdollisia uusia reittejä tarkastellaan tarpeen ja kokemuksen mukaan. Ensimmäinen vuosi näyttää, miten kiinteät penkit palvelevat eri vuodenaikoina.

Etusivu