Päivitetty: 1.12.2021

Heinolan lukiolaiset aloittavat syyslukukaudella 2021 koulutaipaleensa upouudessa rakennuksessa. Historiallinen koulukeskittymä saa samalla uuden ytimen, joka sykkii elämää sekä päiväsaikaan kouluna että iltaisin ja viikonloppuisin harrastus- ja tapahtumapaikkana.

Uusi lukio nousee kaupungin keskustaan, Heinolan Seminaarin valtakunnallisesti merkittävälle kulttuuriympäristöalueelle, Heinolan kansalliseen kaupunkipuistoon. Rakennus jatkaa alueen pitkää koulurakentamisen historiaa ja sijoittuu 1700-luvulta peräisin olevan Maaherranpuiston kulmaan.

Rakennuksen suunnittelu alkoi arkkitehtuurikutsukilpailulla keväällä 2017. Kilpailun voitti Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy kilpailuehdotuksellaan ”Notski”. 

Korkeatasoinen, lämminhenkinen arkkitehtuuri ja monipuoliset, eri käyttötarpeisiin sovitettavissa olevat tilat luovat viihtyisät puitteet yhteisön kohtaamistilan ”Notskin” ympärille. Aulan ympärille kietoutuvat lukion monimuotoiset opetustilat, nuorten tilat, liikuntatilat sekä auditorio.

Lukio sisäkuva

Koko kaupungin kampus

Rakennuksen toiseen kerrokseen tulee tilat kaupungin nuorisopalveluille. Tilojen yhteiskäyttöön on kiinnitetty suunnittelussa erityistä huomiota. Musiikin ja kuvataiteen tilat ensimmäisessä kerroksessa palvelevat hyvin sekä päivä- että iltakäyttöä, ja auditoriossa tullaan järjestämään myös kulttuuritapahtumia.

Liikuntasali käy mitoitukseltaan ja varustelultaan koripallon ottelukentäksi ja salin parketti palvelee myös tanssia ja monia muita urheilulajeja. Salin siirtokatsomoon tulee 300 istumapaikkaa.

Notski kilpailuehdotus
Etusivu